RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1684|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問玩飄用tt-01d好定ta05好呢?

ukyo 發表於 2008-1-25 19:49:05 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問玩飄用tt-01d好定ta05好呢?..因本人買了tt-01d..重改了金屬中軸,金屬中軸套管,金屬轉向比,狗骨,加速齒,二樓架等..睇完d資料..改佢好浪費...似好似買過架重好..?請教各師兄點睇呢?
magic-vtec 發表於 2008-1-25 20:52:08 | 只看該作者
YOKOMO
唔使諗
 樓主| ukyo 發表於 2008-1-25 23:03:32 | 只看該作者
師兄..原直路快又甩得..咁YOKOMO即係咪有晒..thanks
magic-vtec 發表於 2008-1-25 23:07:03 | 只看該作者

你係想又玩快車又買drift係咪呀

樓主| ukyo 發表於 2008-1-26 00:46:16 | 只看該作者
哈..~好貪心..一車兩味
magic-vtec 發表於 2008-1-26 12:12:24 | 只看該作者
快車通常都用皮帶車.
drift就軸車較有力
 樓主| ukyo 發表於 2008-1-26 13:23:24 | 只看該作者
係..明白...
orochichu 發表於 2008-1-29 03:25:57 | 只看該作者
TA05MS幫到你   我上二個星期買左 只要換尾直 及小小SETTING咁就快車同漂車都玩到  TA05MS係皮帶車 我覺得MS玩起上黎都拍得住架MASTER 不過貴就貴左小小 要成2300蚊到 不過一買返黎已經好藍仲好多金屬料 我自己覺得就已經好底~~~不過就見人見智哪  換左尾直馬上二樣都有 不過夠係要睇你用緊呔啦 一陣你唔係用DRIFT呔漂唔到就唔好小我哪  漂就火石 快車就快車呔
 樓主| ukyo 發表於 2008-1-29 03:37:40 | 只看該作者
thanks~~orochichu兄..
因剛開始中了車毒...因想玩快車甩,因玩油車又嘈,聽吾到響呔聲..想用架快電車玩飄..我用過火石呔..但完全吾咬地,吾可衝行來砍甩尾.. ..只好似慢動作..冇快感.. .但d火花好靚.. .ta05ms同YOKOMO..邊架快呢...哈哈~~錢吾係問題..最緊要快.. ..但YOKOMO咁靚..會比d pk朋友撞到時心都傷..
orochichu 發表於 2008-1-29 03:41:22 | 只看該作者
你啦錢唔係問題傢 咁PM你講你知啦
orochichu 發表於 2008-1-29 03:49:16 | 只看該作者
KEKE 快既話無刷電變加4.5之6.5R無刷馬打幫到你 車就要你睇你自己鐘意玩皮帶淨軸車哪 TA95MS皮帶2300差唔多全藍料MASTER 軸都係2300冇咁多藍料
 樓主| ukyo 發表於 2008-1-29 07:59:12 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2008-1-29 03:49 發表
KEKE 快既話無刷電變加4.5之6.5R無刷馬打幫到你 車就要你睇你自己鐘意玩皮帶淨軸車哪 TA95MS皮帶2300差唔多全藍料MASTER 軸都係2300冇咁多藍料

orochichu師兄..

咁行皮帶會高速,行軸會大扭是嗎?
無刷野esc我直昇機d野有好多放係都冇用,會改入車到試..再用11.1v 鋰電
orochichu 發表於 2008-1-29 09:59:04 | 只看該作者
皮帶我覺得就架車軟D 動力真接D 軸車快D 種作漂得自然D   二種特性 要睇你自己想玩D咩架姐 二種其實真係差唔多 哈哈 因為我只係覺得漂到美就得 真係要分得二種車既特性你要睇返之前D  POST~~~ 11.1鋰電=.=咁未爆上頂
 樓主| ukyo 發表於 2008-1-30 01:04:59 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2008-1-29 09:59 發表
皮帶我覺得就架車軟D 動力真接D 軸車快D 種作漂得自然D   二種特性 要睇你自己想玩D咩架姐 二種其實真係差唔多 哈哈 因為我只係覺得漂到美就得 真係要分得二種車既特性你要睇返之前D  POST~~~ 11.1鋰電=.=咁未爆上頂

hi~orochichu師兄...今日都係忍吾到手買了套gtb+novam 3.5r..哈哈
orochichu 發表於 2008-1-30 08:08:09 | 只看該作者
=.=3.5R好勁 仲勁過良哥個次個4.5R 哈哈 不過記得換齒比呀 唔係一定要SET HITPOINT到好小
傑傑kit 發表於 2008-2-16 22:51:19 | 只看該作者

玩飄用既無刷電變推介...

壞左電子野...唔知換唔換無刷好...
預一千~千四蚊左右...無刷電變連摩打...主要用黎玩飄用~
唔知大家有咩好介紹呢..唔該哂!!