RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: MonkeyD‧Luffy
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想買一部mini z但係唔知邊d好

瘋語飄移 發表於 2008-2-18 23:14:27 | 只看該作者
 樓主| MonkeyD‧Luffy 發表於 2008-2-19 20:45:22 | 只看該作者
哈哈今日終於學識整個啤鈴出黎~'
不過玩果時.....
重需要努力學習點樣入灣...
椰禮 發表於 2008-2-19 21:00:37 | 只看該作者
用一字批督lo
 樓主| MonkeyD‧Luffy 發表於 2008-2-19 22:19:31 | 只看該作者
我試過就咁係唔得
要用一d skill-3-"
椰禮 發表於 2008-2-19 23:31:33 | 只看該作者
咁係你未有技術姐
不過我成日驚裝番粒啤呤果陣會"big"爆個杯
爆左個照用
typhoon8 發表於 2008-2-19 23:37:32 | 只看該作者
睇下幾時得閒既話多d上黎玩吧?係跑道玩會有唔同既感覺,當你玩到成功征服各個灣道既時候,就會有種滿足感~而且6點前既學生價都幾抵玩下架~
飄雪 發表於 2008-2-20 00:26:52 | 只看該作者
你拿隻迫碟迫住先啦 :P :P :P
26號我換金屬就有杯用囉!
alf729 發表於 2008-2-20 00:29:22 | 只看該作者
上星期六第一次上ct玩,玩跑道果然好玩好多...
同時又覺得真係唔易玩的,成晚係度撞=.=.......
而家買又買左d tie 諗住星期5又上去死個
ANDYMIRIAM 發表於 2008-2-20 01:36:13 | 只看該作者
原帖由 alf729 於 2008-2-20 00:29 發表
上星期六第一次上ct玩,玩跑道果然好玩好多...
同時又覺得真係唔易玩的,成晚係度撞=.=.......
而家買又買左d tie 諗住星期5又上去死個

你係上個星期六,黑色Fairlady 0個個??你唔係玩飄移,玩快車個個係咪??
記得買呔atm 20無紋頭 ,10度尾格仔,星期五見啦~
xlarge 發表於 2008-2-20 01:50:37 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-2-20 01:36 發表

你係上個星期六,黑色Fairlady 0個個??你唔係玩飄移,玩快車個個係咪??

e~
sat我都係度wo~
我係成日撞,橙綠enzo同360警車果個啊
瘋語飄移 發表於 2008-2-20 02:29:09 | 只看該作者
原帖由 MonkeyD‧Luffy 於 2008-2-19 20:45 發表
哈哈今日終於學識整個啤鈴出黎~'
不過玩果時.....
重需要努力學習點樣入灣...

如果唔怕浪費,最好換番個0度膠杯,買個灰車架,買多對atm呔(愈講愈多野換),換車架果時最好換埋servo齒,因為唔係好順...落車場玩就換埋個尾牙差 一個星期黎玩一次,就好快會上到手嫁喇
 樓主| MonkeyD‧Luffy 發表於 2008-2-20 19:38:16 | 只看該作者
我今日返去''麼''左上次果d位點知麼下麼下裂開左...."
今日去睇問晒所有店都冇0度膠杯....
灰車架遲幾日買...同埋有d位係唔係要用到焊槍嫁-0-?
servo齒同尾牙差係咩黎@@?
typhoon8 發表於 2008-2-20 20:42:27 | 只看該作者
原帖由 MonkeyD‧Luffy 於 2008-2-20 19:38 發表
我今日返去''麼''左上次果d位點知麼下麼下裂開左...."
今日去睇問晒所有店都冇0度膠杯....
灰車架遲幾日買...同埋有d位係唔係要用到焊槍嫁-0-?
servo齒同尾牙差係咩黎@@?

1.你原裝跟既就係零度杯了 ?或者有師兄話其實1.5度杯都得喎!?
2.你指係邊d位呢? 原裝車身玩飄移又唔係要大改既時候好少要用到焊槍架!d電線連接位都係用螺絲固定!
3.servo齒係近前車輪的後方位置,負責轉向馬達傳導輸出轉向動力既齒輪組共3片!
4.尾牙差是隨原裝車身有附上的'黑色齒輪差速器',我記得你是前用單向珠差;尾用左3racin的直軸,而師兄是建議後部換番原裝齒輪差速器也! 行得可能會定d!
alf729 發表於 2008-2-20 21:16:57 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-2-20 01:36 發表

係啊~~呔已經買左lu~仲買多1 set 飄移呔同個殼 ..不過都係lady...g'zox
 樓主| MonkeyD‧Luffy 發表於 2008-2-20 22:14:58 | 只看該作者
碌上面果個固定配件~"~
原裝果個係零度杯不過壞左隻...
去過d店都係得1.5"
如果1.5都可以的話聽日去買先~"
灰車殼唔知要唔要焊ga位就係接住電池果個位"
瘋語飄移 發表於 2008-2-20 23:35:14 | 只看該作者
原帖由 MonkeyD‧Luffy 於 2008-2-20 22:14 發表
碌上面果個固定配件~"~
原裝果個係零度杯不過壞左隻...
去過d店都係得1.5"
如果1.5都可以的話聽日去買先~"
灰車殼唔知要唔要焊ga位就係接住電池果個位"

如果換車件時小心d就唔駛出動到辣雞 不過辣雞,遲早都會用得著
買京商0度杯,有好多野送嫁
椰禮 發表於 2008-2-21 02:03:12 | 只看該作者
原帖由 瘋語飄移 於 2008-2-20 23:35 發表

如果換車件時小心d就唔駛出動到辣雞 不過辣雞,遲早都會用得著
買京商0度杯,有好多野送嫁

幾銀同有咩跟呀??
八卦下先
ANDYMIRIAM 發表於 2008-2-21 10:22:47 | 只看該作者
記得小心servo齒~~中間條細軸...細細條一唔見就好難搵...
如果切唔掂..有野唔明,你拎上c.t.整實有人幫到你既=]
瘋語飄移 發表於 2008-2-21 14:16:30 | 只看該作者
原帖由 椰禮 於 2008-2-21 02:03 發表

幾銀同有咩跟呀??
八卦下先

= =跟原裝軚尺,麼打片果d,都好似係35$
ANDYMIRIAM 發表於 2008-2-21 15:43:37 | 只看該作者
原帖由 瘋語飄移 於 2008-2-21 14:16 發表

= =跟原裝尺,麼打片果d,都好似係35$

係牙!出邊好似未有貨!尋日出左去未有貨牙...今日唔知有無..