RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7279|回復: 104
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Drift plus & Drift master?

nemo 發表於 2008-1-17 15:12:05 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Could any C Hing please tell me is that very big difference between drift plus and drift master in terms of drift handling? I think drift master has far much better material and it may last longer(and look better too). But if both are brand new car, drift performance may be very similar?
saihung281692 發表於 2008-1-17 16:24:06 | 只看該作者
要睇你會係長線咁去持續玩落去,定條只想玩一段時間,因為者Performance分別唔係好大,但係以value to buy角
落就一定係買Master,因為要張Plus 改做Master的話,大約要用$2xxx,如果你係諗住一路玩一路改的話,必定係買Master
低,而者分別你可以用工房搜索搵番D舊Post睇
magic-vtec 發表於 2008-1-17 16:33:19 | 只看該作者
個名已經答左你個問題.....
Drift master係YOKOMO旗下RC Drift車既MASTER....
handling當然係YOKOMO旗下RC Drift車中至Top啦
between drift plus and drift master 之間要選其一
好睇你有幾多不直....drift master 始終比drift plus 輕同重心低
論車架係master較好....至於你想唔想付出果堆銀蛋去換取車架有更好既性能同極限
就要問你自己喇
上面果位c兄都係用master架
saihung281692 發表於 2008-1-17 17:45:51 | 只看該作者
但係,我真係發覺Drift Package係最易Set喎
fungkc223 發表於 2008-1-17 18:38:35 | 只看該作者
I think the big different not in handling, it should be the "PRICE", HAHA~~
The technology is most important!!!
saihung281692 發表於 2008-1-17 21:11:48 | 只看該作者
tso 發表於 2008-1-18 16:02:26 | 只看該作者
係咪master全部D野都改曬  係咪除左電子野外全部都係金屬&碳x的??
我見到果盒果樣好似唔包車榖係咪呢??
penny. 發表於 2008-1-18 16:04:15 | 只看該作者
master仲有大把野改落去!!
tso 發表於 2008-1-18 16:14:27 | 只看該作者
原帖由 penny. 於 2008-1-18 16:04 發表
master仲有大把野改落去!!

可唔可以講o下仲有咩改  因為我想換車  我想我賣左部plus黎換   仲換幾錢  我想一次過買左唔洗再出去買  入面包唔包車榖&火石軑??

fungkc223 發表於 2008-1-18 16:21:44 | 只看該作者
火石呔一定唔包LA,都唔係同一間公司出品!!
MO殼,MO 呔,只有車一部!!!!
先問問你,你改車的目的,如果你的目的係要成部車都係金屬野,咁就真係有排改,如果唔係我見意BUY左MASTER番來玩下先,睇睇有咩自已唔係咁滿意先換LOR~~
tso 發表於 2008-1-18 16:33:05 | 只看該作者
原帖由 fungkc223 於 2008-1-18 16:21 發表
火石呔一定唔包LA,都唔係同一間公司出品!!
MO殼,MO 呔,只有車一部!!!!
先問問你,你改車的目的,如果你的目的係要成部車都係金屬野,咁就真係有排改,如果唔係我見意BUY左MASTER番來玩下先,睇睇有咩自已唔係咁滿意先換 ...

冇  我想問你呢見到比賽果D飄到好順  唔會好似我自已玩一出彎就停  有人講master好好多  各位師兄仲有冇野改呢  定係得靜master就飄到咁??
fungkc223 發表於 2008-1-18 16:41:54 | 只看該作者
原帖由 tso 於 2008-1-18 16:33 發表

冇  我想問你呢見到比賽果D飄到好順  唔會好似我自已玩一出彎就停  有人講master好好多  各位師兄仲有冇野改呢  定係得靜master就飄到咁??

個日九龍灣比賽你係到???
如果係的話,個日唔係部部車都係MASTER!!!!
有星星,有PICKAGE,有PLUS,有MASTER!!
我本人用PICKAGE, HAHA~~ (SEE SEE 下面個簽名 )
tso 發表於 2008-1-18 16:44:21 | 只看該作者
原帖由 fungkc223 於 2008-1-18 16:41 發表

我本人用PICKAGE, HAHA~~ (SEE SEE 下面個簽名 )

冇我見到D片姐
minesr34gtr 發表於 2008-1-18 16:46:19 | 只看該作者
原帖由 tso 於 2008-1-18 16:14 發表

可唔可以講o下仲有咩改  因為我想換車  我想我賣左部plus黎換   仲換幾錢  我想一次過買左唔洗再出去買  入面包唔包車榖&火石軑??

想問下您部plus改左d咩?用咩電子野?用咩呔?咩地玩?
plus都可以飄到好順,好明顯係您車有點問題
就算換左master可能情況都一樣,
不如針對下您部車既問題,改善下先會好d喎

tso 發表於 2008-1-18 16:52:17 | 只看該作者
原帖由 minesr34gtr 於 2008-1-18 16:46 發表

想問下您部plus改左d咩?

olny 直濕&避陣  改成FR車!!
minesr34gtr 發表於 2008-1-18 16:56:45 | 只看該作者
只用尾直濕?頭單,中單,頭直,頭珠咩都冇?
您真係當1:1 FR車咁玩?

penny. 發表於 2008-1-18 17:04:45 | 只看該作者
原帖由 fungkc223 於 2008-1-18 16:41 發表

PACKAGE TOO!!!!!
terence0103 發表於 2008-1-18 17:08:30 | 只看該作者
原帖由 minesr34gtr 於 2008/1/18 16:56 發表
只用尾直濕?頭單,中單,頭直,頭珠咩都冇?
您真係當1:1 FR車咁玩?

超勁....
penny. 發表於 2008-1-18 17:09:27 | 只看該作者
原帖由 tso 於 2008-1-18 16:52 發表

olny 直濕&避陣  改成FR車!!

FR車?
你拿走左支中軸?
你平時o係邊玩架?
有人教你咁做?:L
如果可以影小小相黎,大家幫你睇睇!!!
minesr34gtr 發表於 2008-1-18 17:11:54 | 只看該作者
原帖由 terence0103 於 2008-1-18 17:08 發表

超勁....

唔好笑LA!
我都係估下者