RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: kaiyin219
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買返部玩要注意d咩同應該買邊個牌子

jellyfish244 發表於 2008-1-10 12:31:39 | 只看該作者
對新手黎講,以經好夠玩架啦,慢慢感覺下架車有咩不足先去改啦,從中咁先學到野
saihung281692 發表於 2008-1-10 12:42:44 | 只看該作者
前文提過啦,買番D反牙推桿(6支),咁camber,toe in-out都有得set,已經夠
 樓主| kaiyin219 發表於 2008-1-10 21:16:42 | 只看該作者
各位各位  我諗住買drift racer呀...包左控又包整好哂..買埋殼同鈴,電就玩得X
但我想問邊度有racer
saihung281692 發表於 2008-1-10 22:15:17 | 只看該作者
去偉高睇睇
xenothrix 發表於 2008-1-13 00:15:10 | 只看該作者
mini-z awd 同 yokomo drift spec. 新手应该宣哪一个?
terence0103 發表於 2008-1-13 00:42:51 | 只看該作者
DZ110 發表於 2008-1-18 21:25:07 | 只看該作者
原帖由 kaiyin219 於 2008-1-10 11:09 發表
爬左d舊post 原來drift racer係包控同電嫁...咁咪即係我買個殼同鈴o個d咪玩得?

仲有咩要一定改???

想問下drift racer 同drift package 個車架係咪一樣
rice 發表於 2008-1-18 22:50:52 | 只看該作者
drift racer~琴日係宏X 見到有盒!!
長崎良尾 發表於 2008-1-18 23:58:48 | 只看該作者
原帖由 DZ110 於 2008-1-18 21:25 發表

想問下drift racer 同drift package 個車架係咪一樣

係一樣......
紙羊 發表於 2008-1-26 18:02:43 | 只看該作者
原帖由 saihung281692 於 2008-1-9 17:54 發表

咁樣我提議你買
1.1部Yokomo Drift Package($1300),裡面有車架,車穀連02,基本上車架已十分齊全,冇必需改裝要買
2.搖控可以買 Futaba 3PM 2.4($1350),或其他牌子的 2.4搖控,因為唔用2.4,到有十幾二十人一齊玩時 ...

新手...想問一下師兄係咪好似下面咁樣執?
打算去買,不過乜都唔識,驚比人搵笨 ...

Yokomo (#DPJZX90) Toyota Mark II JZX90 Street Version  USD$179.90
Futaba (#3PM-2.4GHz) 3 Channel Digital Proportional R/C System 2.4GHz  USD$195.90
Futaba (#MC330CR) FET Speed Controller  USD$59.90
Yokomo (#YM-PS123) Pro Stock II Motor 23T  USD$16.50
East Power (#46006UV) 7.2V 4600Mah NiMH Stick Pack For RC Car  USD$39.90
SPEED (#LI-X) LI-X Lithium Charger For 1-4Cells(3.7V-14.8V)  USD$39.90