RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1759|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

若買TT01 用來 drift. 有咩要"必換"的parts?..因為budget 有限.

pskyng 發表於 2007-12-23 14:39:53 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
hi 師兄.
我本身有drift 呔令.
我想問下

1.若買TT01 用來 drift. 有咩要"必換"的parts?.同要幾多錢到..因為budget 有限.
2.TT01 係咪全膠? 若TT01 + 那些"必換" parts . 個錢可唔可以直接買架好0的.
3.我見人地洛brake 有 brake 燈. TT01組燈係咪已經可以做到?
4.組燈係咪好食電? 要唔要另加電箱仔?
thanks r.
bo68674 發表於 2007-12-23 16:23:20 | 只看該作者
drift呔!
鈞仔 發表於 2007-12-23 16:33:20 | 只看該作者
我都係買左tt01 岩岩...唔識整電子野-.- 我只係換左啤鈴同中軸
 樓主| pskyng 發表於 2007-12-23 16:57:25 | 只看該作者
thanks r 師兄, 我有呔令了. 因為之前用TA03R 飄.  都有一set 電子野. 只係欠架車.
magic-vtec 發表於 2007-12-23 17:10:34 | 只看該作者
1)呔可以揀yokomo既02呔,火石呔,,水喉呔

2)必換"的parts金屬中軸,啤鈴同呔..

3)唔得...其實brake 燈作用唔係咁大

4)燈既話.如果你係揀LED係一定唔食電.LED可以話唔使用電既
magic-vtec 發表於 2007-12-23 17:14:32 | 只看該作者

電變平平地可以買個FUTABA既MC330R <~~~有好多高手都用
摩打最低最好就要23T既摩打
SERVO就求求其其都得
 樓主| pskyng 發表於 2007-12-24 03:18:02 | 只看該作者
真係唔該曬師兄. 咁買TT01 都有個預算.
 樓主| pskyng 發表於 2007-12-24 15:37:12 | 只看該作者
咁. TT01 的轉向係咪好大虛位? 可唔可以DIY 補救到?
magic-vtec 發表於 2007-12-24 21:26:50 | 只看該作者
原帖由 pskyng 於 2007-12-24 03:37 PM 發表
咁. TT01 的轉向係咪好大虛位? 可唔可以DIY 補救到?

就算份轉向既虛位比你DIY 補救到...其他地方都好多虛位...
其實剩車架你諗住預幾錢....我見到有D  C兄放既2手TA05其實好多400有找.諗諗佢啦
ice1234 發表於 2007-12-24 21:29:42 | 只看該作者
原帖由 pskyng 於 2007-12-23 02:39 PM 發表
hi 師兄.
我本身有drift 呔令.
我想問下

1.若買TT01 用來 drift. 有咩要"必換"的parts?.同要幾多錢到..因為budget 有限.
2.TT01 係咪全膠? 若TT01 + 那些"必換" parts . 個錢可唔可以直接買架好0的.
3.我見 ...

換車