RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3994|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TA03F Pro Rebuild Project !!!

marxkeung 發表於 2007-12-23 12:47:32 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
tiger1 發表於 2007-12-23 14:43:03 | 只看該作者
keep going, very good ah.
 樓主| marxkeung 發表於 2007-12-23 19:30:46 | 只看該作者
Update!!!!

移稙變番做TA03F,行得番!!!
遲D進行大清洗,再加D虛榮野就可以復出LA!!!

仲有剩低D料都夠整多架RS,不過未齊件,有冇師兄有parts放呀???
hin5509 發表於 2007-12-23 22:59:02 | 只看該作者
師兄你D零件在那裡買的??
我果盒是這樣的

Sin 發表於 2007-12-23 23:17:40 | 只看該作者

回復 4# 的帖子

I have a NIB too
 樓主| marxkeung 發表於 2007-12-24 01:09:17 | 只看該作者

好多都搵唔到啦!!相中所見大部份都係以前買落的,較近期只係買咗份轉向杯同壓電板,
而家係KWS宏Ⅹ或偉Ⅹ都仲可以揾到D頭尾波箱同D臂呀之類D野,但係D主要傳動果D齒輪呀狗骨呀,金屬Parts就唔知邊度有LA!!!!仲有我本身呢架係pro版,原裝已經跟曬0ption野,真係是但爛一樣都好大獲!!!!

其實我都有EVO 5呢個殼,不過就···················
Sin 發表於 2007-12-24 02:09:06 | 只看該作者

回復 6# 的帖子

buy a new set of decal from Jordan Hing Kee to restore the body la
 樓主| marxkeung 發表於 2007-12-24 17:22:08 | 只看該作者
原帖由 Sin 於 2007-12-24 02:09 發表
buy a new set of decal from Jordan Hing Kee to restore the body la

買番都冇用,個車頭其實已經爆晒!!!!!
bcgg 發表於 2007-12-27 14:53:17 | 只看該作者
嘩....流晒口水!!!
jellyfish244 發表於 2008-2-14 12:03:24 | 只看該作者
我周圍搵都搵唔到TA03F啦,好想買返架玩!!
Sin 發表於 2008-2-14 17:35:53 | 只看該作者

回復 10# 的帖子

What I have done is bought a 2nd hand TA03R, and a spare parts of the "TA03F rear gear box" to transform it into a TA03F.........NICE

bcgg 發表於 2008-2-14 17:38:45 | 只看該作者
原帖由 jellyfish244 於 2008-2-14 12:03 發表
我周圍搵都搵唔到TA03F啦,好想買返架玩!!

Yahoo周不時都有人放....
新的...去Hing記買TA03R,再去偉go買TA03F波箱,改小小,咪ok囉!
jellyfish244 發表於 2008-2-19 11:08:46 | 只看該作者
原帖由 bcgg 於 2008-2-14 17:38 發表

Yahoo周不時都有人放....
新的...去Hing記買TA03R,再去偉go買TA03F波箱,改小小,咪ok囉!

因為我唔係好識,想問下,TA03R係可以改返TA03F
?
RX-7FD 發表於 2008-2-19 11:10:42 | 只看該作者
yes~~  買番個波箱就ok了
bcgg 發表於 2008-2-19 11:20:14 | 只看該作者
原帖由 jellyfish244 於 2008-2-19 11:08 發表

因為我唔係好識,想問下,TA03R係可以改返TA03F
?

去偉高,興記買番一個TA03F頭波箱就ok...
但個底兜 R同F個電位係唔同,F就係後面,R就去左前面,
但如果玩Drift,我用TA03F,用TA03R底兜,效果OK!(D重量去曬前面)
即如果你真係想玩TA03,去買TA03R(唯一選擇,not二手),
加頭波箱,自已改尾直,去賣埋頭,中單,就玩得架喇!!!
唔明再問!
jellyfish244 發表於 2008-2-19 12:46:37 | 只看該作者
原帖由 bcgg 於 2008-2-19 11:20 發表

但如果玩Drift,我用TA03F,用TA03R底兜,效果OK!(D重量去曬前面)
即如果你真係想玩TA03,去買TA03R(唯一選擇,not二手 ...

Oh..Thank you!!
amd2500 發表於 2008-2-19 19:51:58 | 只看該作者
原帖由 bcgg 於 2008-2-19 11:20 發表

即如果你真係想玩TA03,去買TA03R(唯一選擇,not二手 ...

R轉F車,不是應該買F車的後波箱嗎?
R車的後波箱=F車的前波箱
amd2500 發表於 2008-2-19 20:05:13 | 只看該作者
原帖由 marxkeung 於 2007-12-24 01:09 發表

好多都搵唔到啦!!相中所見大部份都係以前買落的,較近期只係買咗份轉向杯同壓電板,
而家係KWS宏Ⅹ或偉Ⅹ都仲可以揾到D頭尾波箱同D臂呀之類D野,但係D主要傳動果D齒輪呀狗骨呀,金屬Parts就唔知邊度有 ...

傳動齒輪偉Ⅹ仲有...
皮帶齒輪洗衫街有
狗骨宏Ⅹ上星期都仲有...
原裝金屬Parts,皮帶上網都仲有,不過好貴,要不然未豬PM囉

搵左好耐的"快速換電蓋"就真係搵唔到了

bcgg 發表於 2008-2-19 20:09:30 | 只看該作者
原帖由 amd2500 於 2008-2-19 19:51 發表

R轉F車,不是應該買F車的後波箱嗎?
R車的後波箱=F車的前波箱

你揾到F後波箱...幫我買多一個....出面好小好小F後波箱...
而R後波箱亦可做F後波箱...(係冇選擇下....仲可以双摩打添)...
bcgg 發表於 2008-2-19 20:10:25 | 只看該作者
原帖由 amd2500 於 2008-2-19 20:05 發表

傳動齒輪偉Ⅹ仲有...
皮帶齒輪洗衫街有
狗骨宏Ⅹ上星期都仲有...
原裝金屬Parts,皮帶上網都仲有,不過好貴,要不然未豬PM囉

搵左好耐的"快速換電蓋"就真係搵唔到了

GPM應仲有D金屬野...