RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: orochichu
打印 上一主題 下一主題
收起左側

實然好毒,咁又萬二(更新)

gegegum 發表於 2007-12-24 12:42:16 | 只看該作者
 樓主| orochichu 發表於 2007-12-24 17:22:10 | 只看該作者
-.-我個EX10 唔識SET左右中位呀 有冇師兄教教我 我只SET到轉左多D同小 轉右多D同小D 哈哈 THXTHX
gegegum 發表於 2007-12-24 18:37:08 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2007-12-24 05:22 PM 發表
-.-我個EX10 唔識SET左右中位呀 有冇師兄教教我 我只SET到轉左多D同小 轉右多D同小D 哈哈 THXTHX

你點解唔睇manual!?
minesr34gtr 發表於 2007-12-24 18:42:29 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2007-12-24 17:22 發表

個軚上面哥粒制可以set到,不過如果差好多,最好都係拆左個servo saver先,之後開左控,對正中位,再上番個servo saver
ex10個左右中位只係微調架炸
ex10好多野set,您都係see see說明書先la!

樓主| orochichu 發表於 2007-12-24 19:00:22 | 只看該作者
係喎 師兄你依招洗得喎 -.-我真係新手中既新手 咁都想唔到 我都知上面只可以動小小 我反屋企會同你依招(((最好都係拆左個servo saver先,之後開左控,對正中位,再上番個servo))) 傢哪 THXTHXTHX
原帖由 minesr34gtr 於 2007-12-24 18:42 發表

個軚上面哥粒制可以set到,不過如果差好多,最好都係拆左個servo saver先,之後開左控,對正中位,再上番個servo saver
ex10個左右中位只係微調架炸
ex10好多野set,您都係see see說明書先la!
mk9001 發表於 2007-12-24 19:07:17 | 只看該作者
thx   師兄幾正喎 ,Fully option ,唔知將會喺邊度飛呢?
minesr34gtr 發表於 2007-12-24 19:14:48 | 只看該作者
原帖由 mk9001 於 2007-12-24 19:07 發表
thx   師兄幾正喎 ,Fully option ,唔知將會喺邊度飛呢?

好似係南美既巴西
 樓主| orochichu 發表於 2007-12-25 00:40:45 | 只看該作者
YES 哈哈 ~~巴西既聖保羅 不過傢下放假下個月26號先走 所以傢下係HK玩住先\
原帖由 minesr34gtr 於 2007-12-24 19:14 發表

好似係南美既巴西
cloudshu 發表於 2007-12-28 10:05:36 | 只看該作者
師兄, 太有$$啦...

可以講下8千係包d乜野嗎?
terence0103 發表於 2007-12-28 10:14:55 | 只看該作者
cloud咁快想換車?
你對master有興趣??
cloudshu 發表於 2007-12-28 10:19:00 | 只看該作者
都係問下.... 未有$$ , 成萬喎

1千幾百都有既...
哈哈哈
 樓主| orochichu 發表於 2007-12-28 10:28:44 | 只看該作者
八千係未加EX10傢 有...............
YOKOMO DRIFT MASTER
RSR JZA80 SUPRA  DP-RSR 車殼
2. SD-GC2  頭單.....尾單
3. SD-644TS 中單
5. SD-300FF0 X2 金屬批碼
5. TW-1313BL 呤及 02呔
6. 金屬泵把套裝
11. Novak GTB 6.5R
12. FUTABA S-9550 :Servo
13. Intellect 4600 Battery X2
14. SD-MLBR 死氣喉燈
15. YOKOMO Wheel Lights For Drift Cars 呤燈
16. 差電機
17. KO PROPO EX10搖控加KO PROPO 發射及302F接收.........
......其他想買既零件都仲未買到有.........

4. SD-300RR3 X2 金屬批碼
8. 金屬轉向
9. 金屬c座
10. 金屬直軸杯,金屬轉向杯
原帖由 cloudshu 於 2007-12-28 10:05 發表
師兄, 太有$$啦...

可以講下8千係包d乜野嗎?

terence0103 發表於 2007-12-28 10:31:39 | 只看該作者
原帖由 cloudshu 於 2007/12/28 10:19 發表
都係問下.... 未有$$ , 成萬喎

1千幾百都有既...
哈哈哈

master唔駛成萬...
你睇下人地, 又無刷又ex10...
又有差電機.... etc 梗係過萬啦!

不過你買得master都預3-4000啦!
 樓主| orochichu 發表於 2007-12-28 10:44:07 | 只看該作者
我本身買MASTER都係如4千傢咋點知係咁比良哥 烈火 同D 師兄發毒功 攪到我中哂毒先咁貴 傢下仲差d零件未買tim呀
原帖由 terence0103 於 2007-12-28 10:31 發表

master唔駛成萬...
你睇下人地, 又無刷又ex10...
又有差電機.... etc 梗係過萬啦!

不過你買得master都預3-4000啦!
cloudshu 發表於 2007-12-28 10:46:51 | 只看該作者
3-4000 ...... 唉...

仲諗緊買部dm 定改 部 ta05 好
terence0103 發表於 2007-12-28 11:06:32 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2007/12/28 10:44 發表
我本身買MASTER都係如4千傢咋點知係咁比良哥 烈火 同D 師兄發毒功 攪到我中哂毒先咁貴 傢下仲差d零件未買tim呀

佢地不嬲都係咁毒人架!
不過其實諗深一層, 玩車需唔需要一次過玩到咁勁呢....
唔係話架車貴冇用, 但最主要都係睇自己對手....
可能你比部成萬銀既master我, 但係你用部原裝tt01都玩得好過我!

所以唔駛ge... 慢慢改, 逐d改都係一種樂趣黎~
terence0103 發表於 2007-12-28 11:07:21 | 只看該作者
原帖由 cloudshu 於 2007/12/28 10:46 發表
3-4000 ...... 唉...

仲諗緊買部dm 定改 部 ta05 好

dm..唔駛諗!
玩住而家果部, 慢慢儲錢啦~~~
cloudshu 發表於 2007-12-28 11:31:06 | 只看該作者
原帖由 terence0103 於 2007-12-28 11:07 發表

dm..唔駛諗!
玩住而家果部, 慢慢儲錢啦~~~

講真...4千真係唔捨得..

小玩怡情, 大玩亂性...
terence0103 發表於 2007-12-28 11:38:59 | 只看該作者
原帖由 cloudshu 於 2007/12/28 11:31 發表

講真...4千真係唔捨得..

小玩怡情, 大玩亂性...

如果你唔換電子野唔駛4000ge...
$2500到啦~~
cloudshu 發表於 2007-12-28 11:44:25 | 只看該作者
原帖由 terence0103 於 2007-12-28 11:38 發表

如果你唔換電子野唔駛4000ge...
$2500到啦~~

要換servo law

esc 用緊 mc330, motor 23t...