RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1623|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手問題:filter油有咩用?

01607359 發表於 2006-3-19 22:40:11 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我架車係fw-05t plus, 請問filter油有咩用, 如冇對個engine有咩影響? and 我諗住去灣仔橋低玩, 請問要用幾多度數的海綿呔?

devilstar 發表於 2006-3-19 22:48:18 | 只看該作者
filter油可以防止污穢嘢跌落個偈入面,唔用梗係後果嚴重啦,喺橋底玩一般都唔使用幾度呔,去五金鋪買套最平嗰種熊仔側手番呔就攪掂啦
 樓主| 01607359 發表於 2006-3-20 00:11:39 | 只看該作者
sorry 我唔係好明, tyres 唔係係模型舖買咩? and what is "熊仔側手番"?
devilstar 發表於 2006-3-20 00:19:15 | 只看該作者
原帖由 01607359 於 2006-3-20 00:11 發表
sorry 我唔係好明, tyres 唔係係模型舖買咩? and what is "熊仔側手番"?

五金鋪即展X模型,另由於佢出咗一款呔唔知點解會係隻熊仔花做鈴(老實講好核突),所以咪叫熊仔呔囉,至於側手番,你諗吓條鈴轉緊嗰陣係點你咪知囉
 樓主| 01607359 發表於 2006-3-20 00:34:04 | 只看該作者
ok....明白, 唔該晒, 套呔大約幾錢?
devilstar 發表於 2006-3-20 00:36:13 | 只看該作者
原帖由 01607359 於 2006-3-20 00:34 發表
ok....明白, 唔該晒, 套呔大約幾錢?

冇記錯好似係$95到啦
 樓主| 01607359 發表於 2006-3-20 00:37:56 | 只看該作者
我仲想問大家通常用咩bag來裝住部車攞出街? 用專裝遙控車果d bag or?
devilstar 發表於 2006-3-20 00:39:26 | 只看該作者
原帖由 01607359 於 2006-3-20 00:37 發表
我仲想問大家通常用咩bag來裝住部車攞出街? 用專裝遙控車果d bag or?

everything u like that must be ok!