RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2259|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

車場有冇人用3pm?

billlkyy 發表於 2007-8-8 03:02:06 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
車場有冇人用3pm?
t2l 發表於 2007-8-8 19:46:44 | 只看該作者
何解車場會冇人用3pm呢?
 樓主| billlkyy 發表於 2007-8-8 20:34:48 | 只看該作者
.....低model  lor...
12仔 發表於 2007-8-8 20:48:54 | 只看該作者

回復 #3 billlkyy 的帖子

玩車只要樂在其中 , 唔需要太過同人比較 , 量力而為就可以 , 無人會笑你套控係平野的 , 如果笑你的人 , 係佢問題吧了!
t2l 發表於 2007-8-8 20:49:58 | 只看該作者
原來係咁...............
BHP 發表於 2007-8-8 20:54:23 | 只看該作者
Who cares if the remote is relatively cheaper model?
The basic functions is the same.

What matters most is the preparation and skills,
and sometimes courtesy.
 樓主| billlkyy 發表於 2007-8-8 21:17:05 | 只看該作者
咁3pk多d咩功能呢
RGM-111 發表於 2007-8-9 01:36:58 | 只看該作者
3PM 都唔差丫..E家重有埋2.4G...version....基本野 有齊
sunnyshao007 發表於 2007-8-10 21:37:01 | 只看該作者
2.4ghz
只不過係另外一種遙控方式
講到jam唔jam機,係唔係100% in control
同樣地2.4ghz都會jam機,都會有lost control既時候
各有各好
fm,am,2.4ghz都各有所長

sunnyshao007 發表於 2007-8-10 21:37:27 | 只看該作者
我用緊3pm,係唔係唔得先
你好似好''冇肉''3pm wo~
唔怕講,
我以前用futaba 2pl am,futaba 2ph am入場玩
d人有話過am控/cheap 控唔入得場咩
我唔係好覺lo~
rmk 發表於 2007-8-10 23:22:15 | 只看該作者
我都想換3pm 2.4G
skylam 發表於 2007-8-10 23:25:41 | 只看該作者
唔係唔用得...睇o下自己要求喇...有多餘o既買枝好o既控唔係唔好....有D function可能係用唔到不過遲早一定用到..好過平控無咩function..遲o下想用又要買過仲衰...貴買平用....
如果d人講到2pl am控咁好咁就唔好換控喇用佢黎玩自己d車.....換3pm把鬼咩 ...自打咀巴...貴控一定有佢o既分別在於你用唔用同埋有無咁o既技術去調較...
sunnyshao007 發表於 2007-8-11 00:59:41 | 只看該作者
原帖由 skylam 於 2007-8-10 23:25 發表
唔係唔用得...睇o下自己要求喇...有多餘o既買枝好o既控唔係唔好....有D function可能係用唔到不過遲早一定用到..好過平控無咩function..遲o下想用又要買過仲衰...貴買平用....
如果d人講到2pl am控咁好咁就唔好 ...

由頭到尾都冇講過邊樣好
我鐘意fm多過am,
就唔係唔鐘意2pl/am控
TODA 發表於 2007-8-11 10:59:14 | 只看該作者
妖~~~~邊有分架,咩控都有人玩架啦~

最緊要唔好 JAM 到人機就 OK 啦~

以前我咪又係用枝 cheap 雞野入場玩

Mosscar 發表於 2007-8-11 20:53:34 | 只看該作者
我用咩槍關你鬼事咩,快過我先講,你應該用呢種心態 ;P ;P ;P
sunnyshao007 發表於 2007-8-12 01:32:47 | 只看該作者
原帖由 Mosscar 於 2007-8-11 20:53 發表
我用咩槍關你鬼事咩,快過我先講,你應該用呢種心態 ;P ;P ;P

絕對認同~
與其講/問埋D咁既野,
不如自己實踐啦(講多無謂,行動最實際)
呢D POST我唔嘈兩句都對唔住自己