RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: tomyork
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Kyosho SPADA 09 on sell

anes 發表於 2007-8-23 20:03:02 | 只看該作者
看上圖,我架Spada正在掟左彎,胡.............胡...........
valklai 發表於 2007-8-23 20:59:53 | 只看該作者

回復 #61 anes 的帖子

:loveliness: :loveliness:
stanley_wwy 發表於 2007-8-24 09:40:58 | 只看該作者

回復 #60 anes 的帖子

唔好意思....打攪下先....

師兄想問問套呔直徑係幾多? 頭呔駛唔駛磨?

同埋d 六角位, 係咪用唔倒 10仔 d 磨呔 adaptor?

唔該
valklai 發表於 2007-8-24 10:08:26 | 只看該作者
原帖由 anes 於 2007-8-23 20:03 發表
看上圖,我架Spada正在掟左彎,胡.............胡...........

好!!!
等我部冇碌嘅嚟追你啦  dee....dee.......de........
anes 發表於 2007-8-24 10:09:27 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-8-24 09:40 發表
唔好意思....打攪下先....

師兄想問問套呔直徑係幾多? 頭呔駛唔駛磨?

同埋d 六角位, 係咪用唔倒 10仔 d 磨呔 adaptor?

唔該

其實完裝呔已好簿,我覺得都唔使磨啦。
D六角位,可用10仔個adaptor,吓,咪可行touring呔!!!
anes 發表於 2007-8-24 10:15:37 | 只看該作者
原帖由 valklai 於 2007-8-24 10:08 發表

好!!!
等我部冇碌嘅嚟追你啦  dee....dee.......de........

喂,偷步!!!弊,十點開市tim,今晚先追返你。
stanley_wwy 發表於 2007-8-24 10:37:59 | 只看該作者
原帖由 anes 於 2007-8-24 10:09 發表

其實完裝呔已好簿,我覺得都唔使磨啦。
D六角位,可用10仔個adaptor,吓,咪可行touring呔!!!

依....係喎......頭呔薄過尾呔喎.......唔磨都得喎.....正!

不過唔知套呔襟唔襟行呢...接近三百蚊一套.....等你地report 先 :lol

同埋想問跟車係咪送幾粒海棉俾你stick 落 starter box 較位? 係咪有個 option o既 "starter box fitting mount" 賣? 呢舊野係點架呢?

唔該晒anes 兄

anes 發表於 2007-8-24 11:08:13 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-8-24 10:37 發表

依....係喎......頭呔薄過尾呔喎.......唔磨都得喎.....正!

不過唔知套呔襟唔襟行呢...接近三百蚊一套.....等你地report 先

同埋想問跟車係咪送幾粒海棉俾你stick 落 starter box 較位? 係咪 ...

味買車先留意呔嘅問題,睇得出你係實戰派。

咁指意我就死得,我係吹水派一名。

不過我覺得呔嘅消耗可能低過10仔GP好多,因為車輕偈弱。

但都係等valklai兄話你知,只少佢砌車實快過我先
stanley_wwy 發表於 2007-8-24 11:23:59 | 只看該作者

回復 #68 anes 的帖子

估錯晒....我係窮鬼派.....驚呔貴....

唔係實唔實戰o既.....12仔咁sensitive......驚d呔黎果時頭尾都咁厚, 又冇得磨, 行行下頭大尾細....架車行到古古怪怪......又要駛橫手用幾套尾呔輪"耕" 套頭呔果d方法啫......
anes 發表於 2007-8-24 11:29:21 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-8-24 10:37 發表

同埋想問跟車係咪送幾粒海棉俾你stick 落 starter box 較位? 係咪 ...

係有海棉方便因位。至於果件options就好似一塊底板坐咁,更方使因位嘅,老板話可有可無。

不過以我性格都一定會買買買。
valklai 發表於 2007-8-24 11:33:58 | 只看該作者
原帖由 anes 於 2007-8-24 11:08 發表

味買車先留意呔嘅問題,睇得出你係實戰派。

咁指意我就死得,我係吹水派一名。

不過我覺得呔嘅消耗可能低過10仔GP好多,因為車輕偈弱。

但都係等valklai兄話你知,只少佢砌車實快過我先

我未算
有人玩得啦
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... age%3D1&page=16
stanley_wwy 發表於 2007-8-24 11:36:38 | 只看該作者
原帖由 anes 於 2007-8-24 11:29 發表

係有海棉方便因位。至於果件options就好似一塊底板坐咁,更方使因位嘅,老板話可有可無。

不過以我性格都一定會買買買。

哦....買咗呢件野....咪唔會有幾粒海棉會影響玩十仔!?

依師兄.....咁你要買埋果 3 set aluminum shaft mount 囉....  好靚仔.

pui 發表於 2007-8-26 01:45:49 | 只看該作者
AE111 發表於 2007-8-26 01:53:26 | 只看該作者

Wah.....quick hand.....
anes 發表於 2007-8-27 23:24:57 | 只看該作者
油鬥servo碟上住果兩條推桿好難屈得好,比油和落brake時成日gill gill 吓,又或自己撞自己,engine個化油器原裝又啤死所以又唔可以用嚟就位,我頂
pui 發表於 2007-8-28 00:37:43 | 只看該作者
各師兄.一定要洗偈.入面好多鐵碎粒
valklai 發表於 2007-8-28 09:45:53 | 只看該作者
原帖由 pui 於 2007-8-28 00:37 發表
各師兄.一定要洗偈.入面好多鐵碎粒

咁係咪要將個尾蓋que出嚟先洗呀
stanley_wwy 發表於 2007-8-28 09:58:33 | 只看該作者
原帖由 anes 於 2007-8-27 23:24 發表
油鬥servo碟上住果兩條推桿好難屈得好,比油和落brake時成日gill gill 吓,又或自己撞自己,engine個化油器原裝又啤死所以又唔可以用嚟就位,我頂

用細批士鉗住用細錘仔慢慢搞會唔會好d?

其實應該用咩架生屈呢?
SunLi 發表於 2007-8-28 10:43:38 | 只看該作者
valklai 發表於 2007-8-28 10:44:40 | 只看該作者
thx