RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5568|回復: 11
收起左側

[技術問題] 買錯接收,唯有升級

樓主| soup_soup 發表於 2019-5-26 17:21:04 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今日真係好大意,無睇清楚就買錯咗隻我用唔到嘅接收,哈!自已大意無得好講,唯有提早升級個控啦!

想請問客位師兄有無留意旺角區 SANWA MX-6 (雙接收/單接收) 大約賣緊咩價錢?
因為上網睇到雙接收版本賣緊 HK$896, 如果差得遠就坐實出去買好過。

Thanks to All !

Screen Shot 2019-05-26 at 4.57.01 PM.jpg
HighLamb 發表於 2019-5-26 18:07:26 | 顯示全部樓層
最安全係帶埋隻接收去對頻,有D牌子遙控須然話係同一制式,但會因應唔同地區 (亞洲、北美、歐洲) ,個 2.4G頻率可能有少少出入。
 樓主| soup_soup 發表於 2019-5-26 18:12:28 | 顯示全部樓層
HighLamb 發表於 2019-5-26 18:07
最安全係帶埋隻接收去對頻,有D牌子遙控須然話係同一制式,但會因應唔同地區 (亞洲、北美、歐洲) ,個 2.4G ...

其實係我大意啫,因為無留意個型號所以買錯咗,RX-371W 同 RX-391W 嘅分別,反正都想升級個控,所以請教下賣價,如果差得唔遠就喺公司附近買,廢事特登出旺角了 =D

chacha 發表於 2019-5-26 20:14:04 來自手機 | 顯示全部樓層
其實MX6同mxv 級數差唔多!
emax430 發表於 2019-5-26 20:33:30 來自手機 | 顯示全部樓層
是呀。分別不大,沒有升到級。
 樓主| soup_soup 發表於 2019-5-26 20:45:05 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2019-5-26 20:14
其實MX6同mxv 級數差唔多!

的確係,不過行 FH-E 應該較好啲...掛....

chacha 發表於 2019-5-26 22:34:35 來自手機 | 顯示全部樓層
直接 mt44 啦
AMAT 發表於 2019-5-26 22:51:02 | 顯示全部樓層
買錯鼓油買埋雞.....
hkBuggyboy 發表於 2019-5-26 23:56:24 | 顯示全部樓層
Rctec
battle 發表於 2019-5-29 12:57:54 | 顯示全部樓層
買錯接收賣左佢吾駛煩,ching都笑住講仲要買隻雞,錯完又錯,考慮chacha師兄講呢D先係升級嘛
chacha 發表於 2019-5-29 13:12:05 來自手機 | 顯示全部樓層
battle 發表於 2019-5-29 12:57
買錯接收賣左佢吾駛煩,ching都笑住講仲要買隻雞,錯完又錯,考慮chacha師兄講呢D先係升級嘛 ...

Mts 比較平D,都可以考慮呀。
chacha 發表於 2019-5-29 13:49:57 來自手機 | 顯示全部樓層
行 fh4 反應快好多