RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7102|回復: 12
收起左側

SKYRC雙出充電D100更新版本T200登場

樓主| AMAT 發表於 2019-4-1 14:56:23 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

早兩日比賽時,從SKYRC老闆手上收到佢地啱啱生產出嚟O既T200,真正係貨都未批出去就先到手~

T200可以話係D100 O既更新版本,但係其實同時間仲會有一部B6 NANO DUO推出,可以話係有兩部機同時間取代。

T200應該就會以入門級,但係真雙通道12A充電,唔會SHARE,係兩個CHANNEL各100W,但就冇得充電電壓調整。
B6 NANO DUO就係高級版,係雙通道15A充電,一樣兩個CHANNEL都100W,再有得調整電壓,加埋藍牙控制,完全以ISDT D2作為對手。

ONETEN賽入面,都見到有國內MODIFY車手,用咗兩部B6 NANO嚟充電,其實SKYRC充電機都進入專業水平咗好多。

完咗比賽喇,我睇下呢幾日會盡快拍片,先講下呢部T200先。
跟住收到B6 NANO DUO時,會又再講下兩部機分別~
Liuyc 發表於 2019-4-2 08:49:12 | 顯示全部樓層
B6 NANO DUO挂在淘宝半年都冇货,尴尬
RGear 發表於 2019-4-2 12:10:23 | 顯示全部樓層
Liuyc 發表於 2019-4-2 08:49
B6 NANO DUO挂在淘宝半年都冇货,尴尬

I bought one at Tao Bao on 29 Nov 2018, so far so good
 樓主| AMAT 發表於 2019-4-2 13:39:52 | 顯示全部樓層
B6 Nano Duo其實係有出過貨,但果批貨係冇FCC認証,係唔可以出口。

佢地啱啱之前先攞到FCC正式O既認証,所以嚟緊今個月出O既貨將會係FCC認証O既版本嚟。

做好認証再出,其實係好事嚟,部機功能有保障得多~
brianwkh 發表於 2019-4-2 15:46:47 | 顯示全部樓層
B6 NANO Duo is the best model now??? What about this T200? cheaper model??
 樓主| AMAT 發表於 2019-4-3 14:13:59 | 顯示全部樓層
brianwkh 發表於 2019-4-2 15:46
B6 NANO Duo is the best model now??? What about this T200? cheaper model??

B6 NANO DUO係高階版,可以有15A電流充電。
軟件上嚟講亦都較新,唔再係用返以前B6(舊果O的)系列個軟件,理論上會更精準,尤其係平衡果到。同埋佢有藍牙手機控制。

T200可以話係比較入門,價錢較實惠(我淨係知批價唔知市面價計)。
軟件就仲係用返舊果啲B6咁O既操作界面,但係就最高12A電流充電。平衡電流係500mA。

睇你想要乜啦,我覺得一般入門朋友,又想充電充得快,又想可以有兩個輸出,咁就T200冇得輸。
但如果你諗住係要買部機嚟比賽玩MODIFY O既,咁就B6 NANO DUO。
 樓主| AMAT 發表於 2019-4-3 14:19:39 | 顯示全部樓層

開箱介紹~
gx2081 發表於 2019-4-5 05:11:45 | 顯示全部樓層
G-force 90a Ecs very good
ray2011 發表於 2019-4-6 07:01:16 | 顯示全部樓層
呢部機個樣好似有D抄其他機,個mon又細而家興大Mon.
 樓主| AMAT 發表於 2019-4-6 11:11:05 | 顯示全部樓層
ray2011 發表於 2019-4-6 07:01
呢部機個樣好似有D抄其他機,個mon又細而家興大Mon.

抄襲邊部機先?
我可能估到你講邊部......
不過,其實分分鐘可能都係SKYRC做OEM.....
SKYRC同好多大品牌做ODM兼OEM。

大MON細MON講成本。
你個MON要大,又要呢樣果樣FUNCTION,咁成本咪又係返到。
SKYRC佢出個MON細原因係想慳返一O的其實唔係實際咁大用成本。
好似D100咁,大一倍咁上下,但可能貴多十零蚊(成本),但又唔係幫到咁多,咁就不如將啲成本放落O的電容IC到唧。
brianwkh 發表於 2019-4-12 15:45:59 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2019-4-3 14:13
B6 NANO DUO係高階版,可以有15A電流充電。
軟件上嚟講亦都較新,唔再係用返以前B6(舊果O的)系列個軟件, ...

thank you! I already bought B6 Nano Duo
plk67029165 發表於 2019-7-27 12:06:14 來自手機 | 顯示全部樓層
想問下T200 邊到有得買到?
 樓主| AMAT 發表於 2019-7-28 01:01:52 | 顯示全部樓層
plk67029165 發表於 2019-7-27 12:06
想問下T200 邊到有得買到?

你可以試下問下萬里同創昇。