RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5942|回復: 18
收起左側

KYOSHO MP-10 BUGGY即將推出

樓主| AMAT 發表於 2018-12-18 10:56:33 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
連金井都話,MP9系已經鬥咗十年,係時候要出新呢~

12月20日會有正式發表~

wankalok 發表於 2018-12-18 12:22:10 來自手機 | 顯示全部樓層
係油車定電車?
 樓主| AMAT 發表於 2018-12-19 11:51:35 | 顯示全部樓層

油,但唔排除佢會出電。

MP9都有出MP9e。
wankalok 發表於 2018-12-19 11:54:59 來自手機 | 顯示全部樓層
有冇人知越野倉日後油buggy 是否可以玩。?
Unkle 發表於 2018-12-19 13:35:06 | 顯示全部樓層

我見新款Kyosho 油Buggy RTR Kws sell $33xx ( 超抵玩), 其實是否玩油車平過電車? 如玩油車需要注意甚麼
965 發表於 2018-12-19 14:08:40 | 顯示全部樓層
Unkle 發表於 2018-12-19 13:35
我見新款Kyosho 油Buggy RTR Kws sell $33xx ( 超抵玩), 其實是否玩油車平過電車? 如玩油車需要注意甚麼 ...

Yeah .. pretty good value, for gas, just add fuel, and can play for hours, keep adding fuel. you dont need to buy lipos, (say 3 packs for rotate) lipo charger etc ..

^_^
Unkle 發表於 2018-12-19 14:17:39 | 顯示全部樓層
965 發表於 2018-12-19 14:08
Yeah .. pretty good value, for gas, just add fuel, and can play for hous, keep adding fuel. you d ...

RTR 車祇是parts 問題? ( 撞爛 )
Unkle 發表於 2018-12-19 14:18:41 | 顯示全部樓層
Yeah .. pretty good value, for gas, just add fuel, and can play for hous, keep adding fuel. you d ...

i think so
nde63h 發表於 2018-12-19 14:36:45 | 顯示全部樓層
Unkle 發表於 2018-12-19 13:35
我見新款Kyosho 油Buggy RTR Kws sell $33xx ( 超抵玩), 其實是否玩油車平過電車? 如玩油車需要注意甚麼 ...

玩油車你要帶油去。玩電車你要帶電去。其實咪一樣。如果你要平,其實電平過油。電你只係俾電費去叉電。
nde63h 發表於 2018-12-19 14:37:17 | 顯示全部樓層

兩樣我都玩過。油車maintenance麻煩好多啊
 樓主| AMAT 發表於 2018-12-19 15:01:45 | 顯示全部樓層
我架TM M1B TURBO原本係油嚟,ENGINE我都買埋,但最後都改佢做電。
一陣玩油車要學埋點調整油擎,每次玩又要跟據天氣嚟SET.....太煩。
最後都係決定玩電,至少我用返我玩TOURING啲O野就搞掂,唔駛煩咁多。
當然,玩電都可以SET電變好多O野,但冇ENGINE咁煩先。
油車反車熄火又要撻過(當然,出咗反車唔斷油O既油箱)。電就唔駛,翻返轉又玩過。

所以我都係揀電。
yinho0217 發表於 2018-12-19 15:12:48 | 顯示全部樓層
我油 / 電都有玩,各有優點缺點, 睇下你班朋友玩咩再決定, 近排鍾意玩油GT
Unkle 發表於 2018-12-19 16:00:57 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-12-19 15:01
我架TM M1B TURBO原本係油嚟,ENGINE我都買埋,但最後都改佢做電。
一陣玩油車要學埋點調整油擎,每次玩又 ...

明白!
 樓主| AMAT 發表於 2018-12-19 17:16:56 | 顯示全部樓層
yinho0217 發表於 2018-12-19 15:12
我油 / 電都有玩,各有優點缺點, 睇下你班朋友玩咩再決定, 近排鍾意玩油GT

係,有啲人係鍾意玩油果種感覺,係唔同。
 樓主| AMAT 發表於 2018-12-19 23:15:39 | 顯示全部樓層
LAZER-ZXR_GP 發表於 2018-12-20 09:39:50 | 顯示全部樓層
各有優點缺點
 樓主| AMAT 發表於 2018-12-20 10:59:44 | 顯示全部樓層
睇片~

出電版又買返架先~

講造車可能MUGEN好O的,但講MARKETING似乎就KYOSHO好得多喇~
hing830 發表於 2018-12-20 13:59:26 | 顯示全部樓層
其實市場無話邊個做得好,只係有無場地比人玩,有人玩就自然有人買。
 樓主| AMAT 發表於 2018-12-21 13:35:23 | 顯示全部樓層
不過亦都聽聞KYOSHO車好鬼貴,MP9都成五千銀。MP10應該唔會低。

所以我都係玩返MUGEN算......