RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: kenkllee
收起左側

只想能看到公義和誠信,維護正確的價值觀

關閉 [複製鏈接]
 樓主| kenkllee 發表於 2018-12-1 17:12:25 | 顯示全部樓層
rockn 發表於 2018-12-1 09:33
師兄,我有齊佢三个電話號碼兩个5字頭同9字頭,同一大堆粗言穢語pm, 有需要可試下搵私隱專員公署投訴,有 ...

你兩個師兄是同一人吧,貼相的file 名和貼文的格式也一樣,在這裡重複的把淘寶toy grade RC 升價的放上來賣也沒幾多個人,如果人係正直的無需要用分身吧。
NTK 發表於 2018-12-1 18:41:42 來自手機 | 顯示全部樓層
支持你
NTK 發表於 2018-12-1 18:43:53 來自手機 | 顯示全部樓層
K兄支持你,講粗口唔代表無道理。
 樓主| kenkllee 發表於 2018-12-1 20:10:05 來自手機 | 顯示全部樓層
感謝你NTK
 樓主| kenkllee 發表於 2018-12-1 21:30:19 來自手機 | 顯示全部樓層
之前的證據被移除了,連責任判決的也未有看過吧
hungWongbeyond 發表於 2018-12-1 21:49:22 來自手機 | 顯示全部樓層
架入筆芯電車~唔買好正常支持您
 樓主| kenkllee 發表於 2018-12-1 22:02:13 來自手機 | 顯示全部樓層
正常的二手買賣出到來交收應該是睇清D物件的狀況就成交(大多數情況下),買賣雙方也不想出到來才看到真相而浪費時間出來吧,將心俾己賣果個人拿着貨物出出入入會好玩嗎,為何會應為不是應該交收前誠懇的報價呢? 如果有新手因為"唔識野"用了貴幾倍的價錢買回去,日後知道真相後是怎樣的心情呢?
AMAT 發表於 2018-12-2 14:48:29 | 顯示全部樓層
對於有一O的人係咁打橫嚟講,我係到重申一次:

1. 任何賣家有權決定賣幾錢,只要唔係暗盤,只要唔係要求買家托價買,都可以咁做,呢個係真正地基於市場公平原則,唔係咩商家唔商家。任何一件物品價值,應該係由賣方決定,唔係買方。如果買方覺得唔抵,佢可以選擇唔買,佢可以選擇還價。人地賣唔賣得出,係人地O既事,唔關其他人事。呢個先係公平。如果買方只係基於自己個人標準,我鍾意幾錢買就幾錢買,咁不如全世界所有O野都賣一蚊,甚至免費啦好冇?呢個唔係商家唔商家,係任何一個地方二手買賣都係咁。你去DCFEVER,去香港二手相機,人地全部都係咁。資訊流通,你睇完覺得人地OVERPRICE唔買,就係咁簡單,其他O野就唔關你事。

2. 申請成為會員,版規第一項就寫住:唔準講粗口。你申請得入嚟做會員,你同我講講粗口係文化係屋村價值,咁你當初就唔好申請成為會員。你申請得,你同意咗,就要遵守。唔遵守就請你過主,就係咁簡單。個個睇完版規都唔去守,然後話係文化嚟,係你價值嚟,咁做乜要有版規呀?連牌規都唔識得守學乜叫人尊重你?你仲同係到拗果個音係咪粗口?家陣仲細呀?定你以為人地唔識講粗口呀?小朋友呀?唔該唔做返O的成熟O既事啦!你覺得講粗口O岩呀嗎,得,你第時生個仔生個女,日日對住佢講粗口,等佢第時用粗口嚟還擊你啦!我地討論區有大人,有學生,個個都粗口橫飛,學完全又出去同人講呀?你試下你啲仔女十歲八歲對住你用粗口講O野有乜感受,睇下你啲親友到時點講你囉! 呢O的唔係咩祖國模式,係做人基本禮貌!最後一句,你覺得我地祖國你咪唔好登記囉,你又要登記又好話人話你講粗口,咁係我地問題呀?反省下啦!

呢個問題就此完結,再有邊個講呢件事就封ACCOUNT。唔鍾意守版規就請過主。
我唔識你你唔識我,我唔駛你覺得我咩好公平唔公平。
我地呢到一蚊都冇收過任何人,我唔需要向任何一個人/商家賣帳。