RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: rockn
收起左側

佛都有火- 奇怪K先生

關閉 [複製鏈接]
kenkllee 發表於 2018-11-30 10:17:11 來自手機 | 顯示全部樓層

果次你約放工六點半後我已經特別早走趕過黎一直同你講左會遲D到,最後19:07到,你又誇大扮可憐? -第一次慍你買個電變250重貴過RC媽(Hobbywing Brushed WP-860 RC 媽賣$233 你就賣$250), 同我講全新但返到去見到已經旱過痕跡(諗住講過信字現場冇check而且又不貴再加我自己衰遲到)。 就係呢次感覺你唔老實之後那次交收前先做點Research 。 我主動買嗎?果時我睇緊D慢爬見你post放部D110玩具出來又無相,同你傾你先介紹另一部黃色的D90又話美國買返來的,你開價900以為平野啦,點知條友食好甘深,自己改完玩完都重要收返佢新買件的"成本價"再要加想賺果筆,哈哈你係知名設計師嗎? 你部D90有泥斗嗎要兩個電變,你平時自己玩壞那個都要計埋入去嗎?有病!
kenkllee 發表於 2018-11-30 10:30:46 來自手機 | 顯示全部樓層
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
kenkllee 發表於 2018-11-30 11:18:06 | 顯示全部樓層

算啦,你條友已現型,又去開多個賬戶去釣水魚吧。
我唔再回應了,除非你個大話精又再作故仔扮野想我再出來玩踢爆啦。
忠告你一句,香港係法治社會而不是人治,所作買賣會睇價值的,唔係講大話作故仔去呃人就當無事,甘樣係行騙。
如果要人尊重你你必須要理解其他人感受,當其他人感覺你係騙人的唔會再有幾多人會尊重你,除非你係大陸高官,但這是香港。香港人重視誠信而不會只顧個人利益而不擇手段!
slowtra 發表於 2018-11-30 12:56:45 | 顯示全部樓層
kenkllee 發表於 2018-11-30 11:18
算啦,你條友已現型,又去開多個賬戶去釣水魚吧。
我唔再回應了,除非你個大話精又再作故仔扮野想我再出來 ...

睇你行文就知道你咩質素,無謂回應。
slowtra 發表於 2018-11-30 13:04:50 | 顯示全部樓層
kenkllee 發表於 2018-11-30 10:17
果次你約放工六點半後我已經特別早走趕過黎一直同你講左會遲D到,最後19:07到,你又誇大扮可憐? -第一次慍 ...

你選擇性失憶?nib, 交收你check過先買,開左先講。沒品就沒玩RC。不經他人同意而公開他人个人資料有否違規違法,你自己想想。
kenkllee 發表於 2018-11-30 14:02:05 來自手機 | 顯示全部樓層
回去反省吧大話精,你個人無誠信就做乜都失敗,講乜都係廢話。什麼個人資料呀,那號碼是你的嗎?有咩證明呀,有連埋名出嗎?節省少少吧阿成人天才大話精
kenkllee 發表於 2018-11-30 14:07:28 來自手機 | 顯示全部樓層
一個人講太多大話會連自己都呃埋影響智商的,多多做實事說實話做事努力一點才會進步的,我無當你係仇人唔介意教你做人的道理,亦原諒你比較"單純"未懂人情世故吧
kenkllee 發表於 2018-11-30 14:15:39 來自手機 | 顯示全部樓層
香港地方細唔同大陸,做老千無邊個有好下場,這裡要賺錢發達要靠努力和經營著自己的誠信的,加油啦
kenkllee 發表於 2018-11-30 14:32:01 來自手機 | 顯示全部樓層

上面以前果代人的想法可能係我唔去呃人其他人都會去呃我架啦,所以周圍都甘多假乜假物連食物奶粉都有假,可以連人命都放在個人利益之後更加唔會在意其他人的感受吧。我相信你的家人都係響往香港的秩序和法治精神才會把你帶來這裡,希望你能夠適應和體會呢慨價值觀啦,這樣你的生活才能夠比上面的過得更好。繼續以前的心態去呃人就以為係自己的能力叻去賺到,但其實那只是用你自己的人格和誠信換來的,以後你的心亦不會安樂,希望你能夠理解啦。
我真的不會再作無意義的回應了。
AMAT 發表於 2018-11-30 16:17:31 | 顯示全部樓層
kenkllee 發表於 2018-11-29 10:47
係你自己唔覆人訊息又彈弓手賣野你就好尊重人嗎,自重一點吧成年人

我地冇規定賣家要賣O野俾邊個人。
只要唔係臨時加價或以暗盤形式賣買,賣家有權決定賣貨俾邊個。

希望閣下留意下自己O既行為。
AMAT 發表於 2018-11-30 16:18:38 | 顯示全部樓層
kenkllee 發表於 2018-11-29 10:50
本來打算由得佢啦反正我無損失,但你個傻佬重要寫D甘嘅野

單係你又叫人出火又話人傻佬就明顯睇到閣下態度好有問題。

請注意留意一下閣下用語。
AMAT 發表於 2018-11-30 16:19:34 | 顯示全部樓層
kenkllee 發表於 2018-11-29 13:24
本來我都由得你,但你重要作故仔扮可憐,最憎呢種狗西

講粗口,好難得到人尊重。
AMAT 發表於 2018-11-30 16:27:13 | 顯示全部樓層
關於呢個POST我地有以下判決。

1. 賣家只要唔係托價,唔係暗盤,唔係要加價先賣情況下,賣家有絕對權利去選擇賣俾邊個,冇話邊個PM先邊個PM後。
2. 賣家賣O既貨品,冇人講過唔可以賣淘寶貨,只要係唔侵權,例如盜版,仿造,假冒品牌等等,都可以出售。
3. 賣家有權以任何價錢出售貨品,包括比市價高嚟出售,版規一早有寫明。
4. 買家有責任於交收時睇清楚貨品係咪自己想要,係咪如描述一樣,唔係的話可以即時提出,或選擇唔交收。呢個係買方責任嚟。

就有關人仕對其他人不禮貌問題上,私下如此,係工房訂明唔可以講粗口都照講,所以予以警告一次,再犯就封戶口。

就此。