RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3658|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

控 for Wild Willy 2

樓主| cwy 發表於 2018-10-29 00:18:31 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新手, 請問wild willy可否配Sanwa Mx-6控? 會唔會唔啱size或電壓? 平控同貴控有咩分別? 謝謝
sean2013 發表於 2018-10-29 10:25:05 | 只看該作者
wild willy普通玩樂車用Sanwa Mx-6控玩已經好好了
平控同貴控分別在錢銀上遠近安心可靠程度
 樓主| cwy 發表於 2018-10-29 13:36:44 來自手機 | 只看該作者
先謝謝師兄回覆, 小弟好多疑問
 樓主| cwy 發表於 2018-10-29 13:38:45 來自手機 | 只看該作者
我見wild willy 要 2 ch 接收器, 甘如果我用3 ch, 例如MX 6, 會唔會太大放唔落㗎?
sfdo 發表於 2018-10-29 15:47:57 | 只看該作者
唔拍。其實 2ch 同 3至4ch 接收,size 差不多。
電壓要睇 電變。多年前嘅孖星電變無 BEC 穩壓,電池直插接收,... 用鋰電可能會燒接收。
不過依家孖星電變多數都有  BEC 穩壓,用 NiMH 或 鋰電 都 OK 。
 樓主| cwy 發表於 2018-10-29 21:59:34 來自手機 | 只看該作者
謝謝師兄!
 樓主| cwy 發表於 2018-11-8 23:46:42 來自手機 | 只看該作者
想請教下, 係咪1/12嘅servo先裝到落wild willy, 如果係正常size嘅servo(~40mmx21mm)會唔會大裝唔入? thx!