RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: AMAT
收起左側

[新產品資訊] 3RACING KIT ADVANCE 2K18出車有期

rk2 發表於 2018-7-27 10:54:10 | 顯示全部樓層
GilbertLo 發表於 2018-7-27 00:36
唔洗驚wo,16年果部隻尾碼俾我姦足兩年,一D事都冇,
今日仲係JV試埋新車EVO 2K18爽到爆丫,唔覺有咩會唔夠力:l ...

師兄,想問下果兩粒定位柱,是鋼質還是鋁質? 若是鋁質,可能不夠硬,除非是做了硬陽處理。若是鋼質,就應該不用擔心了。
 樓主| AMAT 發表於 2018-7-27 10:57:48 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2018-7-27 10:54
師兄,想問下果兩粒定位柱,是鋼質還是鋁質? 若是鋁質,可能不夠硬,除非是做了硬陽處理。若是鋼質,就 ...

人地玩咗咁耐都冇事......其實都冇乜好拗.......
hkBuggyboy 發表於 2018-7-27 12:05:50 | 顯示全部樓層
GilbertLo 發表於 2018-7-27 00:36
唔洗驚wo,16年果部隻尾碼俾我姦足兩年,一D事都冇,
今日仲係JV試埋新車EVO 2K18爽到爆丫,唔覺有咩會唔夠力:l ...

What do you feel about new kit?

GilbertLo 發表於 2018-7-27 14:04:57 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2018-7-27 10:54
師兄,想問下果兩粒定位柱,是鋼質還是鋁質? 若是鋁質,可能不夠硬,除非是做了硬陽處理。若是鋼質,就 ...

料就應該係鋼黎,好明顯係兩隻料.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

GilbertLo 發表於 2018-7-27 14:12:36 | 顯示全部樓層
hkBuggyboy 發表於 2018-7-27 12:05
What do you feel about new kit?

自己覺得唔錯,因為新車新砌好通常都好好走,灣方面跟黎既彈弓,唔算太硬,係JV岩岩好,
尋日試左12排電,都冇咩改setting都唔錯.

rk2 發表於 2018-7-27 14:22:31 | 顯示全部樓層
GilbertLo 發表於 2018-7-27 14:04
料就應該係鋼黎,好明顯係兩隻料.

thanks 師兄。 此設計合情合理。大家應可放心了。遲些,會唔會有其他大廠都走此路?
GilbertLo 發表於 2018-7-27 14:52:38 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2018-7-27 14:22
thanks 師兄。 此設計合情合理。大家應可放心了。遲些,會唔會有其他大廠都走此路?
...

師兄,你地睇到我upload的圖嗎?
我用電腦版睇到,但手機版睇唔到,
你地都是這樣嗎?
RCMan_2006 發表於 2018-7-27 14:57:24 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-7-21 10:28
架車老闆JACKY攞過去好多比賽鬥過,相信應該有呢個數據支持O既......

醉翁之意不在酒
tc3driver 發表於 2018-7-27 15:48:25 來自手機 | 顯示全部樓層
都是電腦板有相,手機板無相
 樓主| AMAT 發表於 2018-7-27 15:50:43 | 顯示全部樓層

鬥下車攞下數據之餘又PROMOTE下嗎~哈哈!
tc3driver 發表於 2018-7-27 16:19:56 來自手機 | 顯示全部樓層
其實點解吾用返xi sport套頭尾碼?攪到兩架車要買兩套碼
GilbertLo 發表於 2018-7-27 16:22:27 | 顯示全部樓層
tc3driver 發表於 2018-7-27 15:48
都是電腦板有相,手機板無相

明白,唔該晒!