RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 19810|回復: 30
收起左側

[新產品資訊] [開箱]SNRC R2齊齊睇真啲

AMAT 發表於 2018-6-1 01:23:25 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

https://youtu.be/LsyqXKMhBGk
我地搵咗方景嚟同我地一齊睇下呢部SNRC RC,係云云眾多平價膠車中,有咩咁值得買。

如果你地對呢架車有興趣買,可以去旺角萬里問。
至於點SET呢部車,可以問下方景,即係"新人"~
kkchung 發表於 2018-6-1 02:15:38 | 顯示全部樓層

SNRC R2

今日係萬里攞咗架車喇! 呢一架打算喺渡船街 遙控車場 玩黑豬摩打 攞嚟輕鬆一下。原裝車其實都幾好料嘅, 如果要改主要都係加返 防傾桿( 網上資料係寫錯嘅,本身係冇防傾桿),一套六支都係幾十蚊。 原裝嗰個車殼屬於比較穩定啲嘅款式, 都幾啱初學者玩嘅。 依架車我唔會改咁多嘢, 當然彈簧同呔嗰啲就場地玩嘅基本嘢就一定需要啦。 而我之前有玩過去另外一個版本 i21 , 以之前嘅經驗。 主要都係留意下萬向 pin 和 差速柸之間 用熱縮膠套住 咁就會好襟。新車返嚟呢最好鬆曬全部螺絲裝一次。差速都唔需執漏, 入反二千油有就得啦。其他等之後行過先至再慢慢調整。
RCandylau 發表於 2018-6-1 14:40:49 | 顯示全部樓層
連殼7百幾蚊?
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-1 14:44:28 | 顯示全部樓層

係,連坑殼連呔。
rk2 發表於 2018-6-1 15:11:04 | 顯示全部樓層
無意中,發現此 SNRC R2 與一部 Hongnor DFR-01 PRO 漂移車極度相似。而 SNRC R2 的 servo mount 則改為吊掛式。似係一雞兩味之作。不論是否孖生,SNRC R2也是一部極高性價比之作。
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-1 15:13:14 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2018-6-1 15:11
無意中,發現此 SNRC R2 與一部 Hongnor DFR-01 PRO 漂移車極度相似。而 SNRC R2 的 servo mount 則改為吊 ...

據報,做SNRC呢架車間廠,好似都幫好多人做車......所以有時係用返相同配件,然後改下呢呢路路,又變成另一架車嚟賣.....
所以你O既講法,一O的都唔出奇。(未見過你講果架飄移車)
RCandylau 發表於 2018-6-1 15:28:05 | 顯示全部樓層

幾年前玩過RGT,係大陸HSP高速模型出品的,後來MTS膠件跟RGT係相同,這SNRC R2膠件又係相同,根本係同血統,RGT可能不好賣,所以就整份彩䃸再送個APlus殺出一條新血路,而且可以攻擊孖星市埸,不過個盒真係好不吸引,搶不到注目

樓主| AMAT 發表於 2018-6-1 15:34:18 | 顯示全部樓層
RCandylau 發表於 2018-6-1 15:28
幾年前玩過RGT,係大陸HSP高速模型出品的,後來MTS膠件跟RGT係相同,這SNRC R2膠件又係相同,根本係同血統,RGT ...

真係~
又唔跟手抽。

個盒大細其實O岩O岩好係車盒,加埋個手抽可以成抽攞出去。
但佢又唔跟。

tc3driver 發表於 2018-6-1 16:41:47 來自手機 | 顯示全部樓層
跟手抽又貴d,其實最好吾跟呔吾跟殼吾跟48pitch大減,再做平d
tc3driver 發表於 2018-6-1 16:47:20 來自手機 | 顯示全部樓層
前面可否用MTS三節棍,後又可否用MTS有馬蹄膠的萬向?
nsxrr 發表於 2018-6-1 16:56:12 來自手機 | 顯示全部樓層
有殼同埋呔都幾好, 啱曬啱啱玩嘅朋友, 最少可以起步行得, 落咗場玩咗先, 然後先至再頭痕換呔換 車殼 或者其他嘢。
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-1 17:08:17 | 顯示全部樓層
tc3driver 發表於 2018-6-1 16:41
跟手抽又貴d,其實最好吾跟呔吾跟殼吾跟48pitch大減,再做平d

手抽幾毫子一個O架咋......我O岩O岩先係淘寶買完一堆.....
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-1 17:09:37 | 顯示全部樓層
tc3driver 發表於 2018-6-1 16:47
前面可否用MTS三節棍,後又可否用MTS有馬蹄膠的萬向?

可以用佢改成MTS,啲臂,臂碼,轉向杯尾杯又一樣,咁你話用唔用到果啲配件呢?

rk2 發表於 2018-6-1 17:12:55 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-6-1 15:13
據報,做SNRC呢架車間廠,好似都幫好多人做車......所以有時係用返相同配件,然後改下呢呢路路,又變成另 ...

Hongnor DFR-01 PRO 漂移車,在網上搜得的照片。
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-1 17:24:57 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2018-6-1 17:12
Hongnor DFR-01 PRO 漂移車,在網上搜得的照片。

一睇對臂碼,就真係好大機會~
tc3driver 發表於 2018-6-1 17:26:06 來自手機 | 顯示全部樓層
DFR01 PRO又玩無c座,好彩佢無搬過黎,真係接受吾到無c座設計
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-1 17:26:43 | 顯示全部樓層
tc3driver 發表於 2018-6-1 17:26
DFR01 PRO又玩無c座,好彩佢無搬過黎,真係接受吾到無c座設計

好似MUGEN同VBC咁.....

其實幾過癮~^_^
tc3driver 發表於 2018-6-1 17:47:51 來自手機 | 顯示全部樓層
當你見過人地上吾實底粒螺絲,成份頭轆撞左出黎就吾多過癮
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-1 17:53:20 | 顯示全部樓層
tc3driver 發表於 2018-6-1 17:47
當你見過人地上吾實底粒螺絲,成份頭轆撞左出黎就吾多過癮

應該係話冇上螺絲膠~^_^
kkchung 發表於 2018-6-1 20:04:27 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2018-6-1 15:11
無意中,發現此 SNRC R2 與一部 Hongnor DFR-01 PRO 漂移車極度相似。而 SNRC R2 的 servo mount 則改為吊 ...

SNRC 本身 4WD 也有兩版本,R2 房車板和DFR-01漂移版。漂移版主要分別是頭單向、尾直軸、轉向也是為漂移角度不同、而頭懸掛也是為大角度,即是 SNRC DRR-01 2WD 漂移車那種做法。伺服器改為直向放。車殼也不是用 Aplus 而用像真車殼、60*24 漂移胎...
(HN 很早前已給收購)