RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 新人
收起左側

[車輛專區] 車架討論區之 新車 MTS 2018

樓主| 新人 發表於 2018-3-24 14:53:32 來自手機 | 顯示全部樓層
77777777 發表於 2018-3-24 14:13
請問今年有冇新款touring車出

這套kit 就係今年既新車黎
Hpibbq 發表於 2018-3-24 15:28:24 來自手機 | 顯示全部樓層
如果買新車就係2018款?
 樓主| 新人 發表於 2018-3-26 01:30:26 來自手機 | 顯示全部樓層
Hpibbq 發表於 2018-3-24 15:28
如果買新車就係2018款?

是的,買套kit
 樓主| 新人 發表於 2018-3-26 01:33:26 來自手機 | 顯示全部樓層
今日去左玩 Joe Lo RCF (╹◡╹)既賽事,星期六因爲考試 試唔到車,所以今日直接比賽,在各方面成功的磨合下,得到modify A1
這星期比較多野做,遲啲會放設定上黎
彈弓係 RACEOPT 頭紫 尾 白
 樓主| 新人 發表於 2018-4-4 23:29:38 | 顯示全部樓層

TRC ZAC project Cup Round 1 , MTS 2018 , final result A5 的 設定

TEAM SPECIAL 臂碼- 05 碼
DOWNstop :
F5 R4
Height : F5 R5.2
TP 35Wt 油壓油
Camber link 用緊由內計上第二個洞 ,頭牛角camber link 攝1 mm 命子
而尾個camber link 就係 尾hub 上 攝左1 mm , 牛角上攝左 1.5mm 介子
油壓板就用緊由下計上第二個洞
Camber 頭尾 2 度 尾toe in 四粒 2.5
彈弓用緊 F: RACEOPT purple , R: X-RAY 2.5-2.8

頭波箱底板上晒六口羅絲 , 尾就正常四口

摩打座 就 車頭方向最前 果口 同第三口

樓主| 新人 發表於 2018-4-4 23:31:14 | 顯示全部樓層
另外,玩緊RGT R2 / 膠板RGT 既師兄其實都可以買呢份kit ,因為件都係共用,只係要買番分體碼就得,thanks
GigaRacer 發表於 2018-4-5 05:42:28 來自手機 | 顯示全部樓層
Xray 的臂碼啱用嗎? 或者可以改部舊Xray 落套kit 度?
joeechiu 發表於 2018-4-5 09:52:32 | 顯示全部樓層
連車都無,買份升級版都無用,廠商可否考慮下出成部新車可比像我舊車無得升级嘅人
 樓主| 新人 發表於 2018-4-5 10:50:20 來自手機 | 顯示全部樓層
GigaRacer 發表於 2018-4-5 05:42
Xray 的臂碼啱用嗎? 或者可以改部舊Xray 落套kit 度?

17 油壓板岩用,頭直岩,尾差岩,轉向岩,但servo 座唔岩,有好多野都岩,臂碼就要買啦,分體碼唔岩
 樓主| 新人 發表於 2018-4-5 10:52:36 來自手機 | 顯示全部樓層
joeechiu 發表於 2018-4-5 09:52
連車都無,買份升級版都無用,廠商可否考慮下出成部新車可比像我舊車無得升级嘅人 ...

種種原因,所以唔想出成部車,師兄可考慮下買部RGT PRO 咁樣改,RGT 都唔洗800 ,套kit 900 內 ,都唔洗1700 就有部新車,值得林林呀師兄
andyQQ 發表於 2018-4-12 22:39:51 | 顯示全部樓層
新人 發表於 2018-4-5 10:52
種種原因,所以唔想出成部車,師兄可考慮下買部RGT PRO 咁樣改,RGT 都唔洗800 ,套kit 900 內 ,都唔洗1 ...

RGT PRO 邊度仲有得賣?仲要加其他野嗎?
 樓主| 新人 發表於 2018-4-13 11:07:04 來自手機 | 顯示全部樓層
RGT 可以嘗試揾Penny , 分體碼就ok la
andyQQ 發表於 2018-4-13 13:32:56 | 顯示全部樓層
如果佢嗰度齊晒就好,最怕差一兩樣又要等
 樓主| 新人 發表於 2018-4-14 00:06:51 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄,如果真係差一兩件小零件,可以Pm 我,我可能會有舊的,師兄唔介意的話
 樓主| 新人 發表於 2018-4-14 00:07:07 來自手機 | 顯示全部樓層
多謝支持:)
pdaman 發表於 2018-4-19 21:51:12 | 顯示全部樓層

師兄, RGT pro唔洗$800蚊?邊到買?另外邊一件係分體碼?有冇個part number睇睇?
 樓主| 新人 發表於 2018-4-21 23:51:25 來自手機 | 顯示全部樓層
pdaman 發表於 2018-4-19 21:51
師兄, RGT pro唔洗$800蚊?邊到買?另外邊一件係分體碼?有冇個part number睇睇? ...

等我揾揾先 !
 樓主| 新人 發表於 2018-4-23 08:44:35 來自手機 | 顯示全部樓層
M-125117, 至於係唔係800$, 之前有見人賣呢個價,(玻纖果部) ,graphite 果部,就好似1200
kkchung 發表於 2018-5-4 02:04:17 | 顯示全部樓層
其實可以試下買台 SNRC R2 再加上這 Kit 便可。價錢人仔 $568.00,會比買台 RGT R2 要換的零件更小。

https://item.taobao.com/item.htm ... amp;id=563286647162
 樓主| 新人 發表於 2018-5-8 15:46:36 來自手機 | 顯示全部樓層
MTS 2018 再下一城!