RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3870|回復: 3
收起左側

[技術問題] tt02 轉向

樓主| lovercharlene 發表於 2017-10-3 18:01:28 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
早排買左部tt02玩左半年 用緊原生麼打同電變 (開始覺得唔夠快  下一步 準備換麼打 同電變)

已改全YR...

只跑馬路...turn左好耐跑到直線...不過一直一個問題就係轉向....好似唔夠...2條行車路約5米先可以做到 u turn.. 如果去返RC 場咪唔轉到?

定係其實唔可以full雞去轉彎?

chacha 發表於 2017-10-3 20:51:04 | 顯示全部樓層
正常唔會 full 雞 u turn
andyleung_2003 發表於 2017-10-3 21:26:07 | 顯示全部樓層
你落去RC 場玩下先啦,係車場好少要U turn
andyleung_2003 發表於 2017-10-3 21:35:12 | 顯示全部樓層
早排買左部tt02玩左半年 用緊原生麼打同電變 (開始覺得唔夠快  下一步 準備換麼打 同電變)~~ 小心! TT02 成受唔到太快既摩打

已改全YR... ~~~ 全改YR,真係冇咩用

只跑馬路...turn左好耐跑到直線...不過一直一個問題就係轉向....好似唔夠...2條行車路約5米先可以做到 u turn.. 如果去返RC 場咪唔轉到? 係車場你加車入唔入到個灣,係要睇你條行車線,車速, 車呔咬地力,唔係你個轉向角度多少決定,你有時轉向角度過大,車速快,就會反車

定係其實唔可以full雞去轉彎?