RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 10856|回復: 27
收起左側

Futaba 7PX

樓主| sean2013 發表於 2017-9-4 10:35:50 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有無人會買呀?
用左就一定會贏車咩,
45千當正以為係手機高科技技術
df03driver 發表於 2017-9-4 20:13:51 | 顯示全部樓層
4px當年出都有人買
 樓主| sean2013 發表於 2017-9-4 21:03:23 | 顯示全部樓層
當年出都4,5千$ ?
hkslash 發表於 2017-9-4 23:53:24 | 顯示全部樓層
師兄邊度賣四五千? 我見偉哥都係$39XX
我都同意師兄所講,用好野唔會玩得好D既,
好多用頂級車都係玩碰碰車,不過玩車都係自己開心就好啦,師兄又唔使咁介意既
 樓主| sean2013 發表於 2017-9-5 09:36:19 | 顯示全部樓層
hkslash 發表於 2017-9-4 23:53
師兄邊度賣四五千? 我見偉哥都係$39XX
我都同意師兄所講,用好野唔會玩得好D既,
好多用頂級車都係玩碰碰 ...

http://www.rcmart.com/futaba-wr3 ... 47&currency=HKD
pazuwk 發表於 2017-9-5 18:59:20 | 顯示全部樓層
果間成日都標高個價..去到又比番折頭...都唔知實價係幾多....

成4K野我都心大心細....我用3PV 想搵控....唔係話用勁控會勁D...不過係唔係都要換....我都會換最新款...
不過都係等下用家報告...
hkslash 發表於 2017-9-5 19:06:32 | 顯示全部樓層

啊C媽有部份貨主要賣外地,包郵費,所以價係較高,但對外國玩家嚟講,好多時係平過佢地當地買,又快又方便,
代理都出左價,香港玩家正常都知道買咩料到邊度買啦,
都係個句啦,玩得開心就得啦
ozone 發表於 2017-9-5 19:11:43 | 顯示全部樓層

輸人不輸陣, 輸陣歹看面
iPhone 10週年 (X) 掀起炒賣風潮, 可能過萬!

每年一個局,等人入.  

http://www.futabarc.com/systems/futk4908-7px/overview.php

Compatible Receivers.jpg

Servos with SR Mode settings

Servos with SR Mode settings
brianych 發表於 2017-9-6 10:11:57 來自手機 | 顯示全部樓層
pazuwk 發表於 2017-9-5 18:59
果間成日都標高個價..去到又比番折頭...都唔知實價係幾多....

成4K野我都心大心細....我用3PV 想搵控.... ...

基本上RCMart係做海外郵寄多,嗰價包運費的話都差不多,香港人上去買折都正啦。其實你可以係度PM RCMart 問吓折實價幾多先買都得,當然特價貨係無折扣。經過上次4PX 瀨晒嘢,都係等吓死士報告先,大啦啦三仟幾四仟銀
df03driver 發表於 2017-9-7 10:42:07 | 顯示全部樓層
點解FUTABA唔學SANWA出埋電變?要夾其他牌子電變再喺支控微調
我反而鐘意4PX個外型
ckcgary 發表於 2017-9-7 10:53:48 | 顯示全部樓層
df03driver 發表於 2017-9-7 10:42
點解FUTABA唔學SANWA出埋電變?要夾其他牌子電變再喺支控微調
我反而鐘意4PX個外型 ...

Futaba 比 Sanwa 大方,唔使夾自家嘢都可以推快 servo。

登錄/註冊後可看大圖

有師兄不必認同勁控手車會勁啲,不過勁控嘅反應同操控嘅細緻度可以令控制易咗/細膩咗,變相技術上可以發揮得好啲係事實.....
不過有勁技術嘅人未必需要出動勁控,因為眼見某啲大大比賽都唔使用勁控,但一樣係頭幾名。

登錄/註冊後可看大圖

df03driver 發表於 2017-9-7 11:33:05 | 顯示全部樓層
幾乎有九成都用M12S
brianych 發表於 2017-9-7 11:39:29 | 顯示全部樓層
df03driver 發表於 2017-9-7 10:42
我反而鐘意4PX個外型 ...

4PX個外型我都覺靚過7PX...
Motul 發表於 2017-9-8 19:50:32 來自手機 | 顯示全部樓層
二手區, 一星期出幾支m12s,係咪7px 推出的原固?
albertau2011 發表於 2017-9-8 20:23:34 來自手機 | 顯示全部樓層
sanwa 有新野?
yuenchitat 發表於 2017-9-10 14:33:59 | 顯示全部樓層
我都買左7px,因為要用番之前幾個614接收,局住揀佢
albertau2011 發表於 2017-9-10 17:41:05 來自手機 | 顯示全部樓層
c hing 7px 是否made in china
df03driver 發表於 2017-9-11 01:04:53 | 顯示全部樓層
想知用後報告,整體性係點快左?
yuenchitat 發表於 2017-9-13 00:46:54 | 顯示全部樓層
剛剛發現原装接收的S R mode  可以直接推760μs 窄頻servo,以後可用超高速度servo 哪。
df03driver 發表於 2017-9-13 03:20:15 | 顯示全部樓層
我有隻OS T1 SERVO,算唔算快SERVO