RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 12315|回復: 15
收起左側

[新產品資訊] Tamiya TB EVO 7

樓主| sean2013 發表於 2017-7-24 16:29:27 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Tamiya TB EVO 7 touring car chassis kit!
Tamiya TB EVO 7 touring car 1.jpg
Tamiya TB EVO 7 touring car 2.jpg
Tamiya TB EVO 7 touring car 3.jpg
Tamiya TB EVO 7 touring car 4.jpg
Tamiya TB EVO 7 touring car 5.jpg
Tamiya TB EVO 7 touring car 6.jpg
pazuwk 發表於 2017-7-24 17:14:52 | 顯示全部樓層
硬係覺得個servo 會唔夠位....
不過我都想問 toruing用狗骨好定用皮帶...
nickchantiger 發表於 2017-7-24 19:21:32 | 顯示全部樓層
Ching 幾時有得買
tamiyafan 發表於 2017-7-24 20:29:16 | 顯示全部樓層
冇二樓板???
jago375 發表於 2017-7-24 20:49:01 | 顯示全部樓層
波箱蓋唔太開胃
jago375 發表於 2017-7-24 20:51:12 | 顯示全部樓層
睇到爛乜,唔使買錯嘢
pazuwk 發表於 2017-7-24 21:07:54 | 顯示全部樓層

有係狗骨下面...唔知咁算唔算係呢....
Tam 發表於 2017-7-24 21:41:16 來自手機 | 顯示全部樓層
唔解決齒輪耐用性問題, TB evo 10 都無用, 現在d 摩打power 大好多, 玩13.5T 都唔得。 可能只玩13.5t na 或17.5t turbo
brianych 發表於 2017-7-24 22:40:23 來自手機 | 顯示全部樓層
Tam 發表於 2017-7-24 21:41
唔解決齒輪耐用性問題, TB evo 10 都無用, 現在d 摩打power 大好多, 玩13.5T 都唔得。 可能只玩13.5t na ...

啲師兄話用返金屬波箱會好啲,今次又唔會有中間大减嗰兩粒 20T齒。如果跟嚟已經係金屬齒就 very good la
asaka 發表於 2017-7-24 22:51:24 | 顯示全部樓層
is it a good idea to apply 1/8 GTmodel design?
 樓主| sean2013 發表於 2017-7-26 14:02:15 | 顯示全部樓層
Tam 發表於 2017-7-24 21:41
唔解決齒輪耐用性問題, TB evo 10 都無用, 現在d 摩打power 大好多, 玩13.5T 都唔得。 可能只玩13.5t na ...

是....旱前某店有出鋼齒輪
rcson 發表於 2017-7-26 22:44:00 | 顯示全部樓層
鋼齒咁重要,就算田宮唔出,理應都有大把副廠爭住出,而且tb evo都算熱門車種,但睇返過往經驗,點解好似無乜副廠出鋼齒?
rcson 發表於 2017-7-26 22:46:35 | 顯示全部樓層
睇返塊底板偷輕左咁多,有咁多洞,會唔會令到電子野癡唔實?
Hpibbq 發表於 2017-7-27 19:21:45 來自手機 | 顯示全部樓層
好車
Tam 發表於 2017-7-28 22:50:22 來自手機 | 顯示全部樓層
rcson 發表於 2017-7-26 22:44
鋼齒咁重要,就算田宮唔出,理應都有大把副廠爭住出,而且tb evo都算熱門車種,但睇返過往經驗,點解好似無 ...

鋼齒會太重, 會減弱了架車的加減速和彎路性能, 其實只換細傘齒為7075 加硬, 大傘用好些的膠料就ok.  但沒廠出
KYOSH0 發表於 2017-7-28 22:58:28 來自手機 | 顯示全部樓層
期待GPM 出補強parts