RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4487|回復: 8
收起左側

[技術問題] Silverback HV電問題

樓主| jaccs 發表於 2017-7-22 10:22:08 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各巴打好,新款silverback HV電,用普通lipo叉機叉到嗎?官網搵唔到相關資訊,同埋可以用幾多C黎叉呢?請分享一下,謝各巴打先
Akiosobur 發表於 2017-7-22 21:47:50 | 顯示全部樓層
新款silverback HV電我用,LRP叉機,Thunder power TP820CD.20A雙叉差機上網upday系統
 樓主| jaccs 發表於 2017-7-23 11:09:03 | 顯示全部樓層
Akiosobur 發表於 2017-7-22 21:47
新款silverback HV電我用,LRP叉機,Thunder power TP820CD.20A雙叉差機上網upday系統

謝回應,有無巴打用緊夠舊叉機例如imax b6, gt power之類的叉機呢?因為俚啲平機無得更新軟件,有無巴打分亨下,謝.
RGM-111 發表於 2017-7-23 13:08:43 | 顯示全部樓層
jaccs 發表於 2017-7-23 11:09
謝回應,有無巴打用緊夠舊叉機例如imax b6, gt power之類的叉機呢?因為俚啲平機無得更新軟件,有無巴打分亨 ...

無得更新軟件, 為有叉到 4.2V ...當普通Lipo 用, 但低電壓, 請手動set ESC / self check

另 舊式 B6, Gt-Power....Imax...另 有第三方 firmware , 如Chili Charger firmware , 好像 can update , but need some skill

樓主| jaccs 發表於 2017-7-23 13:46:56 | 顯示全部樓層
RGM-111 發表於 2017-7-23 13:08
無得更新軟件, 為有叉到 4.2V ...當普通Lipo 用, 但低電壓, 請手動set ESC / self check

另 舊式 B6, Gt- ...

咁其實係咪只係叉得無咁滿呢?用舊款lipo叉機叉到8.40V就停,所以無兼容問題呢?
hihizaza 發表於 2017-7-23 19:06:37 | 顯示全部樓層
jaccs 發表於 2017-7-23 13:46
咁其實係咪只係叉得無咁滿呢?用舊款lipo叉機叉到8.40V就停,所以無兼容問題呢?
...

係,可照用,當一般鋰電咁用
 樓主| jaccs 發表於 2017-7-23 20:15:13 | 顯示全部樓層
hihizaza 發表於 2017-7-23 19:06
係,可照用,當一般鋰電咁用

感謝有用資訊
hihizaza 發表於 2017-7-23 22:07:14 | 顯示全部樓層

當然最好換機,發揮晒排新電
 樓主| jaccs 發表於 2017-7-25 09:41:09 來自手機 | 顯示全部樓層
明白