RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 14430|回復: 27
收起左側

[新產品資訊] 無限精機MTX1

樓主| AMAT 發表於 2017-6-15 12:14:31 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
19105932_481751262165757_3995690708456764340_n.jpg 19113711_481751312165752_1633370863653864206_n.jpg 19145993_481751285499088_4936542550105610470_n.jpg 18813396_481751295499087_3374621158281209459_n.jpg

呢架同XPRESS架XQ1都搞到我好想入手返架玩下呢~~~
淨係佢對油雞脾式前懸掛就夠晒有興趣呢~

https://www.facebook.com/mugenseikijapan/posts/481751718832378
garywong5368 發表於 2017-6-15 13:30:40 | 顯示全部樓層
油壓可能有得較希杰度
sean2013 發表於 2017-6-15 13:41:18 | 顯示全部樓層

買都買曰本車啦,點會買部土炮 XQ1 零售價為 US$469.00 (約 HK$3,658.20)
RGear 發表於 2017-6-15 14:03:52 | 顯示全部樓層
個金屬差速好正 !
jj2006 發表於 2017-6-15 14:18:21 來自手機 | 顯示全部樓層
garywong5368 發表於 2017-6-15 13:30
油壓可能有得較希杰度

我諗應該唔會,只係方便你,入左450号就調去450,等你自己知道油壓油係450,並非調去450,就有450效果。我個人猜測啫,或者佢真係做到都未定
kimihotin 發表於 2017-6-15 14:30:21 | 顯示全部樓層
XQ1 呢個時間出世,遇上 MTC1 會唔會無運行!
 樓主| AMAT 發表於 2017-6-15 15:30:33 | 顯示全部樓層
kimihotin 發表於 2017-6-15 14:30
XQ1 呢個時間出世,遇上 MTC1 會唔會無運行!

各有各o既喜好o既......話晒冇人知香港代理會唔會全力谷呢架車,又或者零件足唔足......

兩架車宜家都係只係係神交階段.....到底邊個車好跑,冇人知。
七月正式出街先會知呢~
Hpibbq 發表於 2017-6-15 18:17:56 來自手機 | 顯示全部樓層
無限會吸引好多人開架來玩。
tc3driver 發表於 2017-6-15 21:14:36 來自手機 | 顯示全部樓層
架車無c座,但caster又不可調教,皮帶輪似BD8, 蝕一邊都要成個要換,未必有代用
hkslash 發表於 2017-6-15 22:00:22 | 顯示全部樓層
tc3driver 發表於 2017-6-15 21:14
架車無c座,但caster又不可調教,皮帶輪似BD8, 蝕一邊都要成個要換,未必有代用  ...

何為caster? 無c座就不能調整caster?  無c座只要調整上臂介子就可以 ~ 
brianych 發表於 2017-6-15 22:13:26 來自手機 | 顯示全部樓層
調Caster 咪好似啲 F1 咁攝戒指微調囉,不過度就麻煩啲
hkslash 發表於 2017-6-15 22:28:31 | 顯示全部樓層
brianych 發表於 2017-6-15 22:13
調Caster 咪好似啲 F1 咁攝戒指微調囉,不過度就麻煩啲

度就會煩D~ 咁就睇廠方啦,有部份會係manual指示加減多小介子set到幾度~
brianych 發表於 2017-6-15 22:42:58 來自手機 | 顯示全部樓層
不過我諗 default都係4度啦
tc3driver 發表於 2017-6-15 23:04:42 | 顯示全部樓層
"...不能自由調節 “轉向杯” 斜度", 有待證實
mos-leung 發表於 2017-6-15 23:16:52 來自手機 | 顯示全部樓層
E隻下臂方便用C座多d。。。可能到時出op件的c座
georgej 發表於 2017-6-15 23:30:43 | 顯示全部樓層
tc3driver 發表於 2017-6-15 21:14
架車無c座,但caster又不可調教,皮帶輪似BD8, 蝕一邊都要成個要換,未必有代用  ...

如果架車夠轉夠反應,何需改變caster.只是如果!
tamiyarx 發表於 2017-6-16 08:16:11 | 顯示全部樓層
http://www.mugenracing.com/mtc1-electric-touring-car-kit/
官網寫左可調 camber, caster………不用担心
 樓主| AMAT 發表於 2017-6-16 10:28:13 | 顯示全部樓層
tamiyarx 發表於 2017-6-16 08:16
http://www.mugenracing.com/mtc1-electric-touring-car-kit/
官網寫左可調 camber, caster………不用担心 ...

相信MUGEN 做咁耐車,應該唔會冇考慮呢個問題。
tamiyarx 發表於 2017-6-16 12:11:48 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2017-6-16 10:28
相信MUGEN 做咁耐車,應該唔會冇考慮呢個問題。

Agree
 樓主| AMAT 發表於 2017-6-19 12:23:13 | 顯示全部樓層
https://www.facebook.com/mugenseikijapan/videos/481549792185904/

MUGEN貼咗片出嚟講CASTER問題,應該解決咗唔少人O既疑問~