RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8231|回復: 32
收起左側

小飛魚 終於 可以下水了

樓主| h5n1 發表於 2017-5-27 14:43:19 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
買了成個月不是落雨就是冇時間終於有時間可以試 非常好玩
 樓主| h5n1 發表於 2017-5-28 12:39:16 來自手機 | 顯示全部樓層
有冇師兄玩過 我發現 水冷有啲問題 單擺隻窿太細 入水唔夠勁 有冇辦法補救
mojo8888 發表於 2017-5-28 20:33:49 | 顯示全部樓層
h5n1 發表於 2017-5-28 12:39
有冇師兄玩過 我發現 水冷有啲問題 單擺隻窿太細 入水唔夠勁 有冇辦法補救 ...

可以改雙船底入水, 務求水量充足進入。
cityboyhk 發表於 2017-5-29 17:17:06 | 顯示全部樓層
個水冷入水位係點?
 樓主| h5n1 發表於 2017-5-30 10:54:15 來自手機 | 顯示全部樓層
在船底定市咁細粒
cityboyhk 發表於 2017-5-30 11:38:53 | 顯示全部樓層
水冷管改佢向斜同埋出小小試試
RCAL 發表於 2017-6-1 08:19:04 來自手機 | 顯示全部樓層
CHing , 請問知唔知小飛魚同小風洞有乜分別?未玩過船,想整部玩下。
 樓主| h5n1 發表於 2017-6-1 13:20:31 來自手機 | 顯示全部樓層
兩隻完全唔同一隻 單身有窿所以叫小風動與小飛魚和小飛俠外型非常之 相近 船 底設計有少少唔同 余小風洞大多數螺旋槳是放在後面而小飛魚和小飛俠是在 船底
 樓主| h5n1 發表於 2017-6-1 13:49:34 來自手機 | 顯示全部樓層
遲少少我都想入番一格 但是要自己裝嵌 到時 再話你知好唔好玩
RCAL 發表於 2017-6-3 11:22:08 來自手機 | 顯示全部樓層
Good ar, 我都睇緊係邊買平啲
 樓主| h5n1 發表於 2017-6-3 13:59:22 來自手機 | 顯示全部樓層
自己砌的那小風洞應該會平少少 如果小飛魚和小飛俠是原裝的回到香港大約1600元港紙 小風洞船學好平 二百零蚊港紙咋 不過要自己裝嵌 買齊東西 都要 800~ 1000左右
 樓主| h5n1 發表於 2017-6-6 00:18:47 來自手機 | 顯示全部樓層
搞掂曬 加多少少就搞掂隻水冷 裝置
mojr 發表於 2017-6-13 22:04:44 | 顯示全部樓層
其實,之前的已經足夠入水啦,你咁改,船的阻力會好大!
mojr 發表於 2017-6-13 22:19:02 | 顯示全部樓層
尼個就係我地玩eco經常用的入水模式

尼個就係我地跑eco常用的入水模式

尼個就係我地跑eco常用的入水模式
 樓主| h5n1 發表於 2017-6-14 11:48:37 來自手機 | 顯示全部樓層
唔得呀我玩 2 sd1時候已經好滾3s電的時候就會火燭改咗之後好好多 但是都會熱
 樓主| h5n1 發表於 2017-6-14 11:50:30 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄我想問下你用幾多a 電變
yuenwai 發表於 2017-6-14 16:08:14 來自手機 | 顯示全部樓層
我都想知其他師兄用多小a,如果用120a吾知放吾放得入去
mojr 發表於 2017-6-14 20:43:06 | 顯示全部樓層
我用40A點變 TP2920 4000KV 漿系TP的23漿 7秒一圈(1圈全程90米)跑6分鐘, 發熱的話只能說你的船負載過大!
mojr 發表於 2017-6-14 20:45:41 | 顯示全部樓層
你的漿是原裝漿嗎,我怎麼看都像半涔漿
 樓主| h5n1 發表於 2017-6-15 01:54:56 來自手機 | 顯示全部樓層
我用係vz1515 的摩打 電變b x40 螺旋槳是原裝的 tsc3227E