RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: sean2013
收起左側

不要向 RC MART (PRE ORDER)炒 高 個 價 既 機 會

FlashZERO111804 發表於 2017-4-3 15:26:02 來自手機 | 顯示全部樓層
唔好,要比人睇下
ckwan171 發表於 2017-4-3 16:40:47 | 顯示全部樓層
玩RC沒有絕對畫一價錢, 有你就要驚你, 變咗合謀定價, 買嘢要格價是常識吧..
不過格咗都冇用, kws好賣既車就暗啞底加幾舊...變咗炒價你可以點
呢單嘢最簡單講句, 早買早享受, 遲買平幾舊..
neway_box 發表於 2017-4-3 16:48:19 來自手機 | 顯示全部樓層
唔好刪,你呢post咁有意義!
 樓主| sean2013 發表於 2017-4-3 17:06:10 | 顯示全部樓層
okok 全是我錯,呢單嘢最簡單講句, 訂貨貴一舊, 遲買平一舊..
FlashZERO111804 發表於 2017-4-3 17:12:12 來自手機 | 顯示全部樓層
唔一定喎,你遲買
r003 發表於 2017-4-3 19:02:37 來自手機 | 顯示全部樓層
大家放鬆d,玩多d車
 樓主| sean2013 發表於 2017-4-3 19:05:34 | 顯示全部樓層

事實擺在眼前
cyberkohk 發表於 2017-4-3 19:29:32 | 顯示全部樓層
業界經營已經好辛苦其實無咩錢贊, 眼見模型店買少見少. 有人很投資去做比小小錢人贊都無所謂 .
KWS 入少咗 OPTION 好多時都係要去 RCMxxT 至有貨. 而且 OPTION 平過 KWS.
買套裝車和電子嘢 KWS 平過 RCMxxT , 各有各好大家都有得做雙嬴 .
Tam 發表於 2017-4-3 19:34:28 來自手機 | 顯示全部樓層
買車kit,  rc 馬通常都貴kws 一些。 但買xray件,  星星件, 通常平d,  
Tam 發表於 2017-4-3 19:35:42 來自手機 | 顯示全部樓層
自已格下價才可以買平野
rc.square24 發表於 2017-4-3 22:40:30 | 顯示全部樓層
早排934哥陣我上RC媽Preorder係1600左右,取車之後我落KWS走轉,連貨都唔見盒。之後街貨就2400,咁我跟你邏輯係咪要話訂貨平一舊, 遲買貴一千

多餘
chacha 發表於 2017-4-3 22:58:57 | 顯示全部樓層
rc.square24 發表於 2017-4-3 22:40
早排934哥陣我上RC媽Preorder係1600左右,取車之後我落KWS走轉,連貨都唔見盒。之後街貨就2400,咁我跟你邏 ...

不過據聞街外訂係$1200~1300。
rc.square24 發表於 2017-4-3 23:02:52 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2017-4-3 22:58
不過據聞街外訂係$1200~1300。

咁我買貴左囉

但係當時RCMA下水貨已經由200USD調整至300USD。
chacha 發表於 2017-4-3 23:25:51 | 顯示全部樓層
rc.square24 發表於 2017-4-3 23:02
咁我買貴左囉

但係當時RCMA下水貨已經由200USD調整至300USD。

我都同你一樣,係佢度訂!
恆.com 發表於 2017-4-4 10:32:01 | 顯示全部樓層
其實仲有樣野上開rcmart 留意下,居然sanwa MT44 , 單賣舊電,朋友同佢買mt44 都無得補,rcmart 居然拿去賣!
kreta 發表於 2017-4-4 11:58:03 | 顯示全部樓層
cyberkohk 發表於 2017-4-3 19:29
業界經營已經好辛苦其實無咩錢贊, 眼見模型店買少見少. 有人很投資去做比小小錢人贊都無所謂 .
KWS 入少咗 ...

呢句真……遲早樓上舖租貴埋真係無人再做,到時真係唔訂都唔得

香港係自由市場,啱價就買好正常。
r003 發表於 2017-4-4 13:44:28 來自手機 | 顯示全部樓層
我確係一個不愉快既經驗
honest 發表於 2017-4-4 18:05:15 來自手機 | 顯示全部樓層
樓主Ching e個post到而家,已有超過4千人睇過,56個回應,系近期少有。所以千其吾好delete佢呀。。。thx
FlashZERO111804 發表於 2017-4-4 18:11:45 來自手機 | 顯示全部樓層
honest 發表於 2017-4-4 18:05
樓主Ching e個post到而家,已有超過4千人睇過,56個回應,系近期少有。所以千其吾好delete佢呀。。。thx ...

讚成 好中肯 XD
honest 發表於 2017-4-4 18:15:10 | 顯示全部樓層