RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8320|回復: 25
收起左側

新手入坑買short course

樓主| AnsonHo 發表於 2017-3-27 08:42:45 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

細佬我想買架short course跑下街
想問下ching們有咩建議
1/10 car kit, 咩wheel drive都得
最好$1400樓下
麻煩晒各位ching
jetrocky528 發表於 2017-3-27 11:15:54 | 顯示全部樓層
mojo8888 發表於 2017-3-27 11:33:19 | 顯示全部樓層
禾寶Hobao (台灣) 10SC - 公認的坦克車質量, 配件通街係.
https://world.taobao.com/item/53 ... 4.0.0.bffWBy#detail
Gordon1031 發表於 2017-3-27 16:07:06 來自手機 | 顯示全部樓層
禾寶10sc 無錯
steven008 發表於 2017-3-27 23:30:14 | 顯示全部樓層
坦克都有分美國, 俄羅斯, 同埋中國制, 你明啦
mojo8888 發表於 2017-3-29 17:05:26 | 顯示全部樓層
steven008 發表於 2017-3-27 23:30
坦克都有分美國, 俄羅斯, 同埋中國制, 你明啦

新手未必寫買得來路貨, 貴又難買配件, 玩自己。

禾寶係台灣貨。 什麼中國制
steven008 發表於 2017-3-29 17:56:06 | 顯示全部樓層
mojo8888 發表於 2017-3-29 17:05
新手未必寫買得來路貨, 貴又難買配件, 玩自己。

禾寶係台灣貨。 什麼中國制

你有沒有試過用禾寶10SC入埸玩啊?  我之前有班大陸朋友用禾寶10SC入埸玩, 前後比都不知斷了幾多次, 幾個朋友都係咁喎, 來路貨配件唔係貴好多, 但你斷十次人地都未斷一次, 計落仲貴啦, 仲要浪費時間換, 人地玩車你整車, 邊個玩自己?

我話美國制中國制只係比喻姐!  仲有台灣唔係中國一部份啊?
mojo8888 發表於 2017-3-29 18:23:33 | 顯示全部樓層
steven008 發表於 2017-3-29 17:56
你有沒有試過用禾寶10SC入埸玩啊?  我之前有班大陸朋友用禾寶10SC入埸玩, 前後比都不知斷了幾多次, 幾個 ...

咁你推隻$1400以下1/10, 來路貨見識一下; 正確叫台灣制 (Made in Taiwan)

雙星(架仔)你又推唔推
Gordon1031 發表於 2017-3-29 20:48:29 來自手機 | 顯示全部樓層
禾寶是出名坦克,除左降落極度失敗,或全速撞野,如果唔是都好難壞野...
Gordon1031 發表於 2017-3-29 20:51:43 來自手機 | 顯示全部樓層
來路貨亦唔一定耐玩,losi1.0scte同traxxas slash控制感一流但備我感覺更易壞野,新手買禾寶算是好選擇
mojo8888 發表於 2017-3-29 20:56:39 | 顯示全部樓層
Gordon1031 發表於 2017-3-29 20:51
來路貨亦唔一定耐玩,losi1.0scte同traxxas slash控制感一流但備我感覺更易壞野,新手買禾寶算是好選擇 ...

同意!
965 發表於 2017-3-30 14:55:24 | 顯示全部樓層
Most are made in China or Taiwan anyway..... Hobao 就起碼硬淨過 Traxxas...
jetrocky528 發表於 2017-4-3 14:27:11 來自手機 | 顯示全部樓層
我之前在倉玩過autorc sc10. 又撞又跳又打根斗冇斷過野,但就掃過齿。
Andrew168 發表於 2017-7-13 12:08:48 | 顯示全部樓層

樓主都講明說 HKD1400左右, 都係我心目中價位, C 兄 autorc sc10 可以考慮嗎,  Traxxas...禾寶當然係比較好, 但價位都唔同, 另心知環奇727和其他大陸車牌子都只可以hea玩
jackyrc 發表於 2017-7-15 19:01:11 | 顯示全部樓層
阿積士 Losi hpi Traxxas 大名D比較好
Andrew168 發表於 2017-7-18 11:16:26 | 顯示全部樓層

多年前入倉玩過 Traxxas slash 4x4 加小量 options 件, 玩過年多感覺上始終不達 racing 級別, 但一定不差
Andrew168 發表於 2017-7-18 11:25:37 | 顯示全部樓層

如果只得HKD1400左右, 只可買到 hea 玩車種
Chungyin3610 發表於 2017-7-18 15:15:33 | 顯示全部樓層
nice price
pazuwk 發表於 2017-7-18 20:28:52 | 顯示全部樓層
我買左架tekno  410.3  另有禾寶TT  講真..410.3真心比TT坦克好多....當然$1400免問...
Andrew168 發表於 2017-7-26 09:45:36 | 顯示全部樓層

得千幾蚊預買車架, 正在考慮 autorc sc10 evo, 應該冇其他選擇, 收二手車架另計