RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3720|回復: 14
收起左側

新手買車問題

樓主| h5n1 發表於 2017-2-14 00:42:30 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想買 一架 yd2 和mst的 fxx 後驅 我想問各位師兄有冇玩過 邊一架會好啲thx
suki123suki 發表於 2017-2-14 08:28:32 | 顯示全部樓層
YD2 不用考慮
 樓主| h5n1 發表於 2017-2-14 08:31:49 來自手機 | 顯示全部樓層
是不是 YD2好啲和買 應該買貴嗰部還是平嗰部
albert0329 發表於 2017-2-14 12:38:58 | 顯示全部樓層
我兩部都有,兩部都係好車!
 樓主| h5n1 發表於 2017-2-14 15:00:07 來自手機 | 顯示全部樓層
Thx c兄
 樓主| h5n1 發表於 2017-2-17 08:59:51 來自手機 | 顯示全部樓層
想問下各位師兄知唔知mst零件 在廣華街 喺邊度可以買得到
 樓主| h5n1 發表於 2017-2-17 09:03:42 來自手機 | 顯示全部樓層
和我買了架fxx ds 唔知點解後邊個波箱好似有怪聲是否正常 我還未放摩打上去 波箱空轉時好像有點怪聲是否正常 卡卡聲 唔係太信 同我以前玩的車好大 唔同是否正常的
albert0329 發表於 2017-2-17 13:31:37 | 顯示全部樓層
h5n1 發表於 2017-2-17 09:03
和我買了架fxx ds 唔知點解後邊個波箱好似有怪聲是否正常 我還未放摩打上去 波箱空轉時好像有點怪聲是否正 ...

有冇砌錯左先?因為fxx 個尾差速好fit ,同要入曬喎!
 樓主| h5n1 發表於 2017-2-17 16:53:35 來自手機 | 顯示全部樓層
搞掂曬啤呤 啤鈴沒有推曬入去所以頂住咗 唔該師兄 我想請問邊度可以買到 mst零件 同埋有冇師兄知道fxx頭嗰兩支避震可唔可以轉做vip 升咗上去要買什麼 組件 呢
albert0329 發表於 2017-2-17 18:09:52 | 顯示全部樓層
h5n1 發表於 2017-2-17 16:53
搞掂曬啤呤 啤鈴沒有推曬入去所以頂住咗 唔該師兄 我想請問邊度可以買到 mst零件 同埋有冇師兄知道fxx頭嗰 ...

MST 零件得RC mart 有,而且最多,KWS冇的,一係就淘寶。
albert0329 發表於 2017-2-17 18:14:23 | 顯示全部樓層
h5n1 發表於 2017-2-17 16:53
搞掂曬啤呤 啤鈴沒有推曬入去所以頂住咗 唔該師兄 我想請問邊度可以買到 mst零件 同埋有冇師兄知道fxx頭嗰 ...

http://www.rcmart.com/fxxd-conve ... cPath=595_1643_1691

你係咪指呢份件?呢份香港代理冇入金屬件,只有膠件,但都冇貨
 樓主| h5n1 發表於 2017-2-17 18:17:29 來自手機 | 顯示全部樓層
Thx……C兄
albert0329 發表於 2017-2-17 18:20:57 | 顯示全部樓層

幾時砌完,出尼交流下。
 樓主| h5n1 發表於 2017-2-17 19:34:09 來自手機 | 顯示全部樓層
就係呢件件呀唔該曬師兄 砌好通知你THX×100
albert0329 發表於 2017-2-17 21:33:54 | 顯示全部樓層
h5n1 發表於 2017-2-17 19:34
就係呢件件呀唔該曬師兄 砌好通知你THX×100

好呀,砌好出尼一齊玩下,研究下