RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5605|回復: 13
收起左側

[技術問題] 問 HW V2.1, V3.1 和XR10 pro 比較

樓主| Tam 發表於 2016-12-12 20:04:11 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我用個 V2.1 和 TP RadonV2, 覺得RadonV2 power 大d,  但調教上和線性上HW 好些。 想問下C hing,  對HWV3 和XR10 pro 有什麼評價。我想買多隻電變, 想c hing 門比d 見意
brianych 發表於 2016-12-12 23:42:04 來自手機 | 顯示全部樓層
XR10 must
 樓主| Tam 發表於 2016-12-12 23:51:40 來自手機 | 顯示全部樓層
XR10 跟 v3 比, 差多還?
brianych 發表於 2016-12-13 11:14:19 | 顯示全部樓層
ednnyhk 發表於 2016-12-13 13:04:54 | 顯示全部樓層
xR10
 樓主| Tam 發表於 2016-12-13 18:50:12 來自手機 | 顯示全部樓層
Xr10 極速有沒有快到? 摩打溫度跟v3.1 有沒有改善?
 樓主| Tam 發表於 2016-12-13 18:51:20 來自手機 | 顯示全部樓層
玩10.5t xr10 和 v3.1 分別大嗎?
blanakuma 發表於 2016-12-13 23:40:13 | 顯示全部樓層
LRP 電變呢? 歐洲賽經常見到
brianych 發表於 2017-1-1 12:14:47 來自手機 | 顯示全部樓層
blanakuma 發表於 2016-12-13 23:40
LRP 電變呢? 歐洲賽經常見到

已經出咗新版 - FlowX. 應該就快有,Continues current 有成 220A 不過有冇用就唔知啦. 同新版 Software 希望唔好似舊版咁 Set 嘢係要聽聲啦
brianych 發表於 2017-1-1 12:18:28 來自手機 | 顯示全部樓層
Tam 發表於 2016-12-13 18:50
Xr10 極速有沒有快到? 摩打溫度跟v3.1 有沒有改善?

其實XR10 Software 係比較注重嗰 Brake 同加速率。今次用 PWM 嚟 Control 同加多咗嗰 Function 叫 Soften 係加速方便可以控制得好啲
brianych 發表於 2017-1-1 12:40:52 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄唔趕住用可以等吓 Maclan. 睇Manual 可以Set嘅嘢比 HW更加仔細. 遲啲仲有本地高手 Setting 抄吓
yuenchitat 發表於 2017-1-2 17:56:41 | 顯示全部樓層
我覺得蠍子好似比xr10或3.1重powerful啲.不過可能裝係两部唔同嘅車度嘅 関係.
火星選手 發表於 2017-1-2 20:57:58 來自手機 | 顯示全部樓層
MAclan 不錯不錯
火星選手 發表於 2017-1-2 20:58:18 來自手機 | 顯示全部樓層

蠍子要推大電變內的摩打進角才有強的尾段