RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7335|回復: 25
收起左側

有無師兄有1/350大和內部分享

樓主| 人偶 發表於 2016-8-11 23:17:35 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
本人好重皮買左隻大和1/350想改rc但我新手有無師兄有內部相分享呀3QQ
vonklee 發表於 2016-8-12 08:55:31 | 顯示全部樓層
Senner 發表於 2016-8-12 09:22:08 來自手機 | 顯示全部樓層
你隻是否Tamiya 1/350?
 樓主| 人偶 發表於 2016-8-12 14:50:32 | 顯示全部樓層
我行四但右怕太重會沉
 樓主| 人偶 發表於 2016-8-12 15:20:37 | 顯示全部樓層
我果隻係雙星1/350
 樓主| 人偶 發表於 2016-8-12 15:40:29 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖
Senner 發表於 2016-8-12 15:43:42 來自手機 | 顯示全部樓層
我的又是雙星 1/350。已改RC,三炮台獨立遙控轉動及雷達轉動。好成功。準備好相片給你參考
 樓主| 人偶 發表於 2016-8-12 21:58:13 | 顯示全部樓層
Senner 發表於 2016-8-12 15:43
我的又是雙星 1/350。已改RC,三炮台獨立遙控轉動及雷達轉動。好成功。準備好相片給你參考 ...

3q師兄我都係同你甘改
 樓主| 人偶 發表於 2016-8-12 22:00:02 | 顯示全部樓層
各位師兄如果我裝左中間果塊中層板會唔會重好多同容易沉船
 樓主| 人偶 發表於 2016-8-12 22:01:19 | 顯示全部樓層
人偶 發表於 2016-8-12 22:00
各位師兄如果我裝左中間果塊中層板會唔會重好多同容易沉船

兩塊合賣一塊果塊板
 樓主| 人偶 發表於 2016-8-12 22:37:55 | 顯示全部樓層
vonklee 發表於 2016-8-12 08:55
你行四車定兩車?  下圖為1:350 QE 行四車的話報局應差不多!

師兄你隻4魔打會唔會好船身好重
 樓主| 人偶 發表於 2016-8-12 23:09:40 | 顯示全部樓層
vonklee 發表於 2016-8-12 08:55
你行四車定兩車?  下圖為1:350 QE 行四車的話報局應差不多!

師兄金色果條野叫咩名
 樓主| 人偶 發表於 2016-8-12 23:11:55 | 顯示全部樓層
期實我想用大魔+牙箱通4車
Senner 發表於 2016-8-12 23:27:30 | 顯示全部樓層
11947834_919812884744429_7621279081438604927_o.jpg 11953408_919813618077689_2825667417481513550_o.jpg 11879245_923917007667350_7508166805309047880_o.jpg 10860867_898792736846444_4455050598890077736_o.jpg 11226205_919810391411345_1900110888560003217_o.jpg 11113436_919810944744623_9162976924936158056_o.jpg 11947985_919811181411266_2574025935450550597_o.jpg 11041304_919810781411306_450638975836493010_o.jpg 11951638_919810071411377_4361374303780851406_o.jpg
 樓主| 人偶 發表於 2016-8-13 00:00:21 | 顯示全部樓層

嘩~勁呀
師兄你個牙箱係邊買架.定係自己正架
Senner 發表於 2016-8-13 00:07:31 來自手機 | 顯示全部樓層
人偶 發表於 2016-8-13 00:00
嘩~勁呀
師兄你個牙箱係邊買架.定係自己正架

雙星大和1/350初代是有埋的,一個摩打經牙廂岀四軸。不過現在好多ching用四個摩打直岀,無咁大牙廂噪音。
 樓主| 人偶 發表於 2016-8-13 00:17:49 | 顯示全部樓層
Senner 發表於 2016-8-13 00:07
雙星大和1/350初代是有埋的,一個摩打經牙廂岀四軸。不過現在好多ching用四個摩打直岀,無咁大牙廂噪音。 ...

喔.原本係甘.甘金色果條車葉管叫咩名呀我見好多人都唔知果條叫咩
 樓主| 人偶 發表於 2016-8-13 00:20:44 | 顯示全部樓層
人偶 發表於 2016-8-13 00:17
喔.原本係甘.甘金色果條車葉管叫咩名呀我見好多人都唔知果條叫咩

甘四個魔打同牙箱.米4個魔打晒電d羅0.0"?好似1出4比較無甘晒電但係1出四要用搖控車魔打右好似...甘
vonklee 發表於 2016-8-15 08:45:45 | 顯示全部樓層
人偶 發表於 2016-8-12 22:37
師兄你隻4魔打會唔會好船身好重

唔重!  1:350 BB 好大下啦!!!  如果係大和.... 世上最大的BB.... 一定冇問題, 睇你用乜摩打同電....
laolaodi 發表於 2016-8-15 21:17:00 | 顯示全部樓層

嘩,CHing你隻大和舊化得好正