RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5833|回復: 14
收起左側

可以爆開佢?

樓主| 樂天熊仔 發表於 2016-8-4 11:38:25 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
船殼上下用膠水痴死有無好方法爆開佢改裝?
cs1 發表於 2016-8-4 12:04:46 | 顯示全部樓層
貼紙下是否會有羅絲扣緊?
 樓主| 樂天熊仔 發表於 2016-8-4 14:46:34 | 顯示全部樓層
cs1 發表於 2016-8-4 12:04
貼紙下是否會有羅絲扣緊?

冇螺絲,上蓋底蓋用唔知乜膠水痴實
Benlikong 發表於 2016-8-4 14:57:17 | 顯示全部樓層
師兄 呢隻船底面係用膠水痴死 只有用刀片分開
 樓主| 樂天熊仔 發表於 2016-8-4 15:12:38 | 顯示全部樓層
Benlikong 發表於 2016-8-4 14:57
師兄 呢隻船底面係用膠水痴死 只有用刀片分開

用刀片唔知得唔得,佢d夾口位係L型
C兄有試過爆開呢隻野嗎?
Benlikong 發表於 2016-8-4 15:50:30 | 顯示全部樓層
我有用刀片爆開過暴改呢 好盈60A 豹子3270KV 11.1V 30C  
 樓主| 樂天熊仔 發表於 2016-8-4 17:46:16 | 顯示全部樓層
Benlikong 發表於 2016-8-4 15:50
我有用刀片爆開過暴改呢 好盈60A 豹子3270KV 11.1V 30C

用刀片要界幾耐,用cutter刀片?要cut走d野先界到?
Benlikong 發表於 2016-8-4 17:58:12 | 顯示全部樓層
用cutter刀片 界船邉 慢慢界唔容架
 樓主| 樂天熊仔 發表於 2016-8-4 18:48:09 | 顯示全部樓層
改好用乜膠水痴番佢
cahn228888 發表於 2017-2-5 14:43:33 | 顯示全部樓層
我拆ft009 既經驗。。唔個師兄會唔會用到。。我搵塊布係抬面之後係咁用力撞落張枱去震開原本膠水整實左個位,之前用力嘗試左殼到爆埋。。哩次好成功震到d膠水位。。
 樓主| 樂天熊仔 發表於 2017-2-21 18:34:03 | 顯示全部樓層

cahn228888 發表於 2017-2-5 14:43
我拆ft009 既經驗。。唔個師兄會唔會用到。。我搵塊布係抬面之後係咁用力撞落張枱去震開原本膠水整實左個位 ...

Omw

會殼都撞爆埋?
cityboyhk 發表於 2017-2-27 14:10:27 | 顯示全部樓層
佢上蓋面包夾口位,前面要磨左少少,咁你就見到蓋面上下層,然後用一字批作開佢沿邊作,我果隻佢係用aa果類膠痴實 硬得黎脆,
 樓主| 樂天熊仔 發表於 2017-2-28 10:24:11 | 顯示全部樓層

cityboyhk 發表於 2017-2-27 14:10
佢上蓋面包夾口位,前面要磨左少少,咁你就見到蓋面上下層,然後用一字批作開佢沿邊作,我果隻佢係用aa果類 ...

師兄唔明,點樣(前面磨小小)?
cityboyhk 發表於 2017-2-28 14:00:20 | 顯示全部樓層
船頭磨左佢 磨到見到上下船蓋夾口
ccc2a25 發表於 2017-3-4 20:02:48 來自手機 | 顯示全部樓層
壹號湖及 3號湖 同時開始入水 壹號湖入水相當隱蔽 是壺底入水。