RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: bluefish
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[選擇建議] 想搵架高一點規格車, TRF419x vs T4

arto6 發表於 2016-7-24 19:08:26 | 只看該作者
bluefish 發表於 2016-7-24 07:58
網上 google "砌419X 問題", ching話如果跟manual砌會有問題, 頂bearing, 有D地方要磨, ...
高級車係咪都 ...

T4 係無砌車嘅樂趣,因為唔洗汁跟MANUAL 砌就掂,YOKOMO 及 TAMIYA 就比好多好多好x 多砌車嘅樂趣你。
andyleung_2003 發表於 2016-7-24 21:19:00 來自手機 | 只看該作者
利申, 本人做緊TRF419 本人都唔支持419, d膠料唔靚, 行耐左成車都虛位, 行起離好唔穩定, 虛位有排你搞
ivan仔 發表於 2016-7-25 01:02:16 | 只看該作者
tat1010 發表於 2016-7-24 00:22
419X車架平小小。但D臂碼要續個買。每個都百幾~

邊道賣每個1xx?
分體碼$1600日圓大約$80-96(hk)
一體碼都係$50-60一隻

你去邊道買?
ckcgary 發表於 2016-7-25 09:38:18 | 只看該作者
bluefish 發表於 2016-7-24 07:58
網上 google "砌419X 問題", ching話如果跟manual砌會有問題, 頂bearing, 有D地方要磨, ...
高級車係咪都 ...

XRay 車無乜嘢搞,造功質數高,行車好貼地,比你好穩嘅感覺。
 樓主| bluefish 發表於 2016-7-25 10:28:07 | 只看該作者
多謝各位ching意見, 睇黎我有答案.
rainb 發表於 2016-7-25 12:22:02 來自手機 | 只看該作者
mattma369 發表於 2016-7-22 18:28
419X 好十年都應該仲有件

無錯,414到今日都仲有件啦!