RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4530|回復: 16
收起左側

3000-4000預算,應該買那一款短卡?

樓主| joeau 發表於 2016-6-22 00:34:26 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想買4x4的電動短卡,手上有以下零件(唔知有無用?之前玩電單車留低的), 我比較想買自己組,國外品牌,請推薦.
1. Futaba 4PLS
2. Futaba R304SB
3. SAVOX SH-1250MG
4. 好盈25A-SL 電變

965 發表於 2016-6-22 06:46:24 | 顯示全部樓層
25A?  Not enough wor... The rest is ok,
 樓主| joeau 發表於 2016-6-22 10:44:21 | 顯示全部樓層
C hing, 有推薦邊個車款嗎? Traxxas? Axial?
yuenchitat 發表於 2016-6-22 11:03:55 | 顯示全部樓層
tekno啦
DLAM 發表於 2016-6-22 12:17:44 | 顯示全部樓層
Tekno 硬淨抵玩
yuenchitat 發表於 2016-6-22 16:41:14 來自手機 | 顯示全部樓層
tekno 係1/8車架,所以好硬淨,但是原廠4粒六角頭係膠,一定要改金屬,同埋轉向中間條橫擔都係要改金屬,其他乜都唔駛再改已非常耐用
macrossvf1a 發表於 2016-6-23 01:43:25 | 顯示全部樓層
410.3冇野好改,4粒六角是金屬,頭肶碼我爛左先至換金屬
kty1353 發表於 2016-6-24 02:46:31 來自手機 | 顯示全部樓層
要硬淨耐玩一定冇Traxxas同axial份,買option件至少要1K,加埋淨車價,應該過4K
wingkuen 發表於 2016-6-24 10:42:20 來自手機 | 顯示全部樓層
410.3 一票
965 發表於 2016-6-24 10:43:49 | 顯示全部樓層
Yeah ... Tekno !!

Traxxas?  LOL
kty1353 發表於 2016-6-25 12:39:36 來自手機 | 顯示全部樓層
965 發表於 2016-6-24 10:43
Yeah ... Tekno !!

Traxxas?  LOL

Traxxas/Axial既marketing做得好呀,所以好多人唔理3721都揀左Traxxas先,牌子行先>用料質素。之前試過同朋友既slash/axial Trophy一齊玩,我都唔敢hi到佢地,寧願自己行慢少少funny match算,以上兩部車,膠件甚多,無錯,講玩水佢地可以會勝一籌,但講耐玩度,零件用料,所需既upgrade費用,佢地兩架車就輸蝕了。大牌子既車,我覺得唔多唔少都有同出名生產option件既廠有商業成份掛勾,RTR車架用料cheap d,差d,d人先會願意科水買option件,自此就win win 雙贏,有錢齊齊搵。
exo_oni 發表於 2016-7-6 11:27:55 | 顯示全部樓層
TEKNO 410.3  GOOD
mikemiguel 發表於 2016-7-9 01:51:45 | 顯示全部樓層
410.3 正呀!
RGM-111 發表於 2016-7-15 14:18:47 | 顯示全部樓層
410.3 ......之後係咪 冇 新版出, 定 個..代理.......
DLAM 發表於 2016-7-16 15:38:10 來自手機 | 顯示全部樓層
RGM-111 發表於 2016-7-15 14:18
410.3 ......之後係咪 冇 新版出, 定 個..代理.......

未有新版
keung 發表於 2016-8-16 11:03:24 來自手機 | 顯示全部樓層
Tenno 在那裡有售?
firesun 發表於 2016-8-18 11:32:14 來自手機 | 顯示全部樓層
Tekno 410.3 我只磨損個1個膠大減齒,其他無壞,後期投入很少