RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8320|回復: 27
收起左側

Hobao 10sc短卡分享

kty1353 發表於 2016-1-25 22:36:29 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新形象,試噴金屬綠,效果出來算滿意,順手換埋Louise車胎,幾靚仔,希望唔好咁快甩字XD
asus6800 發表於 2016-1-26 01:46:52 | 顯示全部樓層
正 ^_^ 師兄去開邊度玩車?
firesun 發表於 2016-1-26 09:04:33 來自手機 | 顯示全部樓層
你有無買後備零件?買左你便輸了 XD
怕醜草 發表於 2016-1-26 10:28:42 | 顯示全部樓層
唔錯唔錯
 樓主| kty1353 發表於 2016-1-26 11:32:38 來自手機 | 顯示全部樓層
asus6800 發表於 2016-1-26 01:46
正 ^_^ 師兄去開邊度玩車?

有時南昌公園,有時屋企附近配水庫公園
 樓主| kty1353 發表於 2016-1-26 11:35:58 來自手機 | 顯示全部樓層
firesun 發表於 2016-1-26 09:04
你有無買後備零件?買左你便輸了 XD

買左少少消耗品,不過暫時都係買來擺XD。
Louise胎反而係貪得意買,見佢算係出名牌子,條鈴都靚仔,買來試下,遲來可能試埋雷魔/維卡胎
wingk960 發表於 2016-1-26 20:14:46 | 顯示全部樓層
禾寶好似唔平..我見到TB都要成2千幾RTR.
bigbigbig 發表於 2016-1-26 21:47:06 | 顯示全部樓層
so cool!!!!!!!!!!!
 樓主| kty1353 發表於 2016-1-27 02:30:50 | 顯示全部樓層
wingk960 發表於 2016-1-26 20:14
禾寶好似唔平..我見到TB都要成2千幾RTR.

價錢係可以接受既範圍,部車用料幾好,暴力玩都冇問題
wingk960 發表於 2016-1-27 09:56:17 | 顯示全部樓層
kty1353 發表於 2016-1-27 02:30
價錢係可以接受既範圍,部車用料幾好,暴力玩都冇問題

我買維卡時.重見到架山鼠環奇都好正.
不過店長講維卡抵D.D件又平.所以先買佢.
firesun 發表於 2016-1-27 20:47:41 | 顯示全部樓層
kty1353 發表於 2016-1-26 11:35
買左少少消耗品,不過暫時都係買來擺XD。
Louise胎反而係貪得意買,見佢算係出名牌子,條鈴都靚仔,買來 ...

買後備零件便輸了XD
我有部兄弟車Hobao HyperTT.玩足2年完全唔壞零件,你買零件都係多餘~禾寶d車實淨到飛起
 樓主| kty1353 發表於 2016-1-28 00:57:16 來自手機 | 顯示全部樓層
firesun 發表於 2016-1-27 20:47
買後備零件便輸了XD
我有部兄弟車Hobao HyperTT.玩足2年完全唔壞零件,你買零件都係多餘~禾寶d車實淨到飛 ...

係,Hobao部大腳MT都係坦克。短卡算係小坦克。不過我個人比較穩陣,都係買定對前下A臂咋XD
steven008 發表於 2016-2-3 23:25:18 來自手機 | 顯示全部樓層
禾寶比祖國同胞捧到上天,成日話佢係坦克,但個個一落場玩,多多搖臂都唔夠你斷,先知坦克都有分蘇聯同中國制
firesun 發表於 2016-2-6 12:21:14 來自手機 | 顯示全部樓層
steven008 發表於 2016-2-3 23:25
禾寶比祖國同胞捧到上天,成日話佢係坦克,但個個一落場玩,多多搖臂都唔夠你斷,先知坦克都有分蘇聯同中國 ...

我又無事wor @@
r003 發表於 2017-4-11 21:19:44 來自手機 | 顯示全部樓層
是否同1:8 buggy 差唔多size?
tsfai 發表於 2017-4-11 23:55:21 | 顯示全部樓層
師兄,可否映幾張內籠睇下。謝。
powis 發表於 2017-4-12 14:19:01 | 顯示全部樓層
I have this one a few years ago, that is sure not a tank, the arm is very easy to broken.  But other than that i quite like this one especially the chassis and light weight.  I still kept this one but sold all other SC...

BTW my profile pic is the Hyper 10sc....
DLAM 發表於 2017-4-12 16:33:02 | 顯示全部樓層
唔跳還可以,一跳就
 樓主| kty1353 發表於 2017-4-21 04:27:27 來自手機 | 顯示全部樓層
tsfai 發表於 2017-4-11 23:55
師兄,可否映幾張內籠睇下。謝。

哈哈,我部10sc巳賣了
 樓主| kty1353 發表於 2017-4-21 04:32:18 來自手機 | 顯示全部樓層
powis 發表於 2017-4-12 14:19
I have this one a few years ago, that is sure not a tank, the arm is very easy to broken.  But other ...

其實睇玩家嘅手法而已,唔識收一味衝,見嘢撞,我諗冇邊架車頂得順。你講搖臂問題,我玩咗年半未換過,印象中部嘢只係換過轉向杯,個次係因為走咗去浪濤灣玩,多次硬撼大石頭,咁啱撞到個杯,撞到爆咗,除此之外,無換過零件。齒輪亦相當㩒,經常3S暴操都無事,只要定期保養換油,相信啲齒輪玩多兩年都無事