RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: batcat
收起左側

非常開箱文 Porsche 959 Rally (2016 元旦日updated)

tsfai 發表於 2016-1-1 20:56:25 | 顯示全部樓層
batcat 發表於 2015-12-31 23:26
For my understanding, there have no prefect fitted body shell found from the market,  but, seem th ...

Thanks Batcat Hing.
 樓主| batcat 發表於 2016-1-1 21:41:59 | 顯示全部樓層
亞郭 發表於 2016-1-1 19:19
2S巳經好好跑, 3S吾知會吾會更加爽.
如果想換控, 請問係咪電変都要換呢? 謝謝!

3S .試過了, 我既形容係,暴力,強爆,直路狂牛。若然大家focus 跑3s,我建議吾好改架車既setting,用Carisma Standard setting ,換套更高級既呔便是。

改控? 不需換ESC.  如果我改,我會用防水接收從而保留其全天候特性。  三禾MXV , 平靚正可以考慮。  余見,原廠套防水無擦不差,可以保留。
再說,江湖傳聞,廠方係其中一個有名品牌既OEM 生產廠,再加上廠方有CE cert. 959 支2.4徐了外觀上有點土氣外,其品質上應該屬於可信的。
亞郭 發表於 2016-1-1 23:31:08 | 顯示全部樓層
batcat 發表於 2016-1-1 21:41
3S .試過了, 我既形容係,暴力,強爆,直路狂牛。若然大家focus 跑3s,我建議吾好改架車既setting,用Car ...

我一直誤會, 以為他的ESC是跟接收合體, 多謝師兄!
那不用再講, 一於買

另外陶寶白殼比香港便宜呀

Carisma愷司瑪M48S電動無刷遙控車四驅高速漂移透明車殼配件15131-淘宝网全球站
http://world.taobao.com/item/401 ... 4.0.0.3N74XO#detail

python 發表於 2016-1-10 13:04:12 | 顯示全部樓層
原厰車架是否已經包括啤鈴?
peter7 發表於 2016-1-10 14:16:20 | 顯示全部樓層
python 發表於 2016-1-10 13:04
原厰車架是否已經包括啤鈴?

Yes, included
python 發表於 2016-1-10 16:15:34 來自手機 | 顯示全部樓層
Peter你又買咗啊?
peter7 發表於 2016-1-10 18:41:30 | 顯示全部樓層
係呀,唔買對唔住自己
965 發表於 2016-1-11 01:59:07 | 顯示全部樓層

呢期最扺佢 ga la ..
python 發表於 2016-1-12 17:17:23 來自手機 | 顯示全部樓層
peter7 發表於 2016-1-10 18:41
係呀,唔買對唔住自己

我都咁諗,所以都入咗架,未拆盒
byte 發表於 2016-1-13 20:44:37 | 顯示全部樓層
請問現在仍然做特價嗎?
 樓主| batcat 發表於 2016-1-14 11:00:14 | 顯示全部樓層
byte 發表於 2016-1-13 20:44
請問現在仍然做特價嗎?

seem that it is still on special.. see the link below.

http://www.carisma-shop.com/en/product_detail.php?id=30

樓主| batcat 發表於 2016-1-15 13:25:14 | 顯示全部樓層

Crazy test is back..  Cool ,but I wouldn't be try.  

https://www.youtube.com/watch?v=UgR0HD64cK0&feature=player_embedded

965 發表於 2016-1-15 17:11:55 | 顯示全部樓層
小弟住係北美多年, 都吾明典解 d 洋腸放車係鐘意炒同撞 ...

去呢度d buggy 場, d 鬼就不停叫伱FLY FLY FLY .... smash smash smash ... 仲成日鬥邊個㦨得快, 爛得型 ... 又飛上樹, 插入泥 ....   炒完仲 V Wah 鬼叫 ... 我放得比較 欺文又比佢地冷眼 ...  唔明! 文化太吾同!!
 樓主| batcat 發表於 2016-1-16 11:00:13 | 顯示全部樓層
965 發表於 2016-1-15 17:11
小弟住係北美多年, 都吾明典解 d 洋腸放車係鐘意炒同撞 ...

可能因為無得發泄兼好很苦悶⋯⋯
firesun 發表於 2016-1-19 01:01:50 | 顯示全部樓層
965 發表於 2016-1-15 17:11

oh~....COME ON MAN! SMASH IT like a man, Yeah~ wowow~~~
系咪類似呢D
965 發表於 2016-1-19 01:13:29 | 顯示全部樓層
Bingo!! D 鬼就係講呢 D .....
lschun 發表於 2016-1-19 14:17:35 來自手機 | 顯示全部樓層
我見淘寶燈set同配件平好多
lschun 發表於 2016-1-28 20:08:12 | 顯示全部樓層
Carisma Racing 4XS 有返貨不過唔平 約3000蚊, 全車好多碳件

http://carisma-shop.com/en/product_detail.php?id=830
965 發表於 2016-1-29 14:14:15 | 顯示全部樓層
Wow .. most Sale is over!!
skyhawk 發表於 2016-1-29 15:00:36 | 顯示全部樓層

樓主,想請教呢架車清潔方便是否容易, 

我架VX-01玩完泥都幾煩, 用掃又唔乾淨, 用水沖又要立即用風后吹乾, 吹得唔乾, D啤玲生鏽仲煩..
想行得正正常常, 一定改.. 賣單點只144  
加上佢個套GEAR玩得耐一定掃, 定期要換.. 好掃興
搞到我都放低咗好耐..  

見你玩咁開心, 想請教呢幾方便問題再決定買唔買

價錢真係抵 USD144 全套..  邊度搵, 最好係唔洗點改..  諗我呢D懶人

謝謝指教