RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: stevenyu2000
收起左側

南大 NRX 12 Rebuild - BSR M.Rage

sam 發表於 2016-9-19 23:57:57 來自手機 | 顯示全部樓層
偉大既淘寶無咩
 樓主| stevenyu2000 發表於 2016-9-20 00:39:01 來自手機 | 顯示全部樓層
淘寶無 40T 牙差,只有 42T牙差,仲有南大12仔原裝option唔係行牙差,所以無短軸
sam 發表於 2016-9-20 00:50:43 來自手機 | 顯示全部樓層
牙差乜唔係41齒架咩?
 樓主| stevenyu2000 發表於 2016-9-20 07:44:53 來自手機 | 顯示全部樓層
頭直,珠叉都40T , 点可以夾隻42T牙叉落去
blanakuma 發表於 2016-9-20 09:46:50 | 顯示全部樓層
stevenyu2000 發表於 2016-9-19 23:08
US Nitrorcx 正 PK , 以後都唔會再係佢度買野

係 NitroRCX 度訂左頭直濕,牙差,金屬17T 同短軸( 牙差 ...

同情 c hing 遭遇,謝謝 c hing 通知
IBM 發表於 2016-9-20 15:15:18 | 顯示全部樓層
stevenyu2000 發表於 2016-9-20 00:39
淘寶無 40T 牙差,只有 42T牙差,仲有南大12仔原裝option唔係行牙差,所以無短軸 ...

我們在 TB 訂的是 BH2068, Steven 兄怎知是 42T ?  但已有很多師兄用緊

另外我們都沒有買短軸 , 自己改短便是, 切走 3mm 就得

這是 TB  的牙差, 細齒軸是自行改短的, 成本只是 HK$16x

樓主| stevenyu2000 發表於 2016-9-20 15:45:44 來自手機 | 顯示全部樓層
IBM 發表於 2016-9-20 15:15
我們在 TB 訂的是 BH2068, Steven 兄怎知是 42T ?  但已有很多師兄用緊

Taobao 牙差齒有散件,寫住42T , 前後都42T牙差係無問題,我都會改用前後牙差!

短軸呢,有成品最好,DIY我手功好差

樓主| stevenyu2000 發表於 2016-9-20 15:50:02 來自手機 | 顯示全部樓層
短軸成品我已揾到,無痛直上
IBM 發表於 2016-9-20 17:10:20 | 顯示全部樓層
師兄, 我們買的是 BH2068

樓主| stevenyu2000 發表於 2016-9-20 19:06:18 | 顯示全部樓層
IBM 發表於 2016-9-20 17:10
師兄, 我們買的是 BH2068

Yes , but BH2069 should be the replace gear for BH2068 , thats why I say it is 42T .

Could you help to check your gear BH2068 how many T  
IBM 發表於 2016-9-21 09:29:36 | 顯示全部樓層
stevenyu2000 發表於 2016-9-20 19:06
Yes , but BH2069 should be the replace gear for BH2068 , thats why I say it is 42T .

Could you he ...

照你這樣說,如果 BH2069  是 replacement part,

那麼  TB 這牙差就可能也是 42T 的

ERIXON 發表於 2016-9-29 09:56:53 | 顯示全部樓層
stevenyu2000 發表於 2016-9-20 15:50
短軸成品我已揾到,無痛直上

短軸係邊度搵??
 樓主| stevenyu2000 發表於 2016-9-29 11:16:53 來自手機 | 顯示全部樓層
總算完成晒啦
IBM 發表於 2017-1-7 13:48:28 | 顯示全部樓層
金屬臂碼有貨,見到都幾齊下

需要的 ching 有買趁手
but0 發表於 2017-2-23 11:17:58 | 顯示全部樓層
金屬轉向唔知有無機會補貨
yuktong 發表於 2018-3-29 11:20:34 來自手機 | 顯示全部樓層
hobbyking返左kit set啦
IBM 發表於 2018-3-29 21:19:49 | 顯示全部樓層
唔知仲有無人玩呢架車

不過果欄埸開左之後 , 我架南大又再出動喇  

yuktong 發表於 2018-3-30 00:26:42 來自手機 | 顯示全部樓層

岩岩買左,訂埋頭直尾牙
師兄有冇渡船街setting參考下