RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1873|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

好耐無玩

ufo1234 發表於 2015-11-24 17:33:23 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我幾年沒玩,宜家想玩返,想問吓以下問題
1. 宜家係邊度買零件最好?
2.邊度有Flight sim 買? 我架係TREX 500
3.係taobao買電好唔好?
請各師兄回答
solaris8x86 發表於 2015-11-25 04:41:31 | 只看該作者
3. 非常好。Taobao電基本上都會在質量上勁過廠電。基本上比較價錢就大概了解舊電掂唔掂 (以同mAh及C數比較),但有啲明顯太過平既,唔使冧,別買。(例如Turnagy....etc.)
138168 發表於 2015-11-26 17:00:13 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2015-11-25 04:41
3. 非常好。Taobao電基本上都會在質量上勁過廠電。基本上比較價錢就大概了解舊電掂唔掂 (以同mAh及C數比較) ...

早講吖.... 師兄, 仲剛剛入咗几粒Tuxxx 电添, 呢隻电点唔惦呀 ?
solaris8x86 發表於 2015-11-26 17:40:24 | 只看該作者
138168 發表於 2015-11-26 17:00
早講吖.... 師兄, 仲剛剛入咗几粒Tuxxx 电添, 呢隻电点唔惦呀 ?

唔拿係呀話?!  你無發覺你舊turnagy電池比同mAh其他牌子電池平咗1/3到一半價錢架咩?  一分錢一分貨... 佢好容易發脹...

ghostkcleung 發表於 2015-11-26 20:10:43 來自手機 | 只看該作者
Taobao 啦,睇吓咩零件囉,啲唔係咁重要嘅嘢,用副廠都可以,例如螺絲,側板,尾管,腳架。
hotakming 發表於 2015-11-27 01:16:14 來自手機 | 只看該作者
不論買多買少現在都習慣左係淘寶買,淘寶咩都有齊,仲平過香港。
ghostkcleung 發表於 2015-11-27 12:12:29 來自手機 | 只看該作者
hotakming 發表於 2015-11-27 01:16
不論買多買少現在都習慣左係淘寶買,淘寶咩都有齊,仲平過香港。

香港舖頭咪又係賣淘寶嘢。