RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3357|回復: 10
收起左側

Kim240終於攪到飛得喇!

bensoncfmak 發表於 2015-11-23 12:59:37 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
1. 今日唔理clean flight reboot問題,原來save到!轉用左one shot電調,反應真係好敏感,要set返慢少少少想問問應點set?
2. 摺機炸機槳内摺時整斷左cam條線,唔知白色個插連線叫咩名呢?邊度有得買呢?
albertau2011 發表於 2015-11-23 13:01:27 來自手機 | 顯示全部樓層
C hing 自己砌?   邊樹玩多?
 樓主| bensoncfmak 發表於 2015-11-23 22:07:28 | 顯示全部樓層
albertau2011 發表於 2015-11-23 13:01
C hing 自己砌?   邊樹玩多?

係自己砌,喺粉嶺玩開。
法師傅 發表於 2015-11-24 10:10:08 | 顯示全部樓層

A/ 近排幾部PC平板一開機都自動UPGRADE左去新版CF , 無得唔試新野 , 暫時3部NAZE32穿越機用新版都無問題 ...

B/ 想反應慢少少 , 視乎想攪ROLL/PITCH/YAW , 可減P , P太低會好立手 , P愈高愈貼手 , 太高就會勁震 !
其實穿越機最好就貼手D即刻有反應 , SET P 最好就慢慢加大 , 加到開始震就倒減DD , 呢個數據就最好 !
如果你家陣夠貼手又唔震 , 可減P試下岩唔岩你手感 , 唔得就加 D (PID個D) , 因為加 D 可以拉低 P 條 CURVE
 樓主| bensoncfmak 發表於 2015-11-24 21:33:15 來自手機 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-11-24 10:10
A/ 近排幾部PC平板一開機都自動UPGRADE左去新版CF , 無得唔試新野 , 暫時3部NAZE32穿越機用新版都無問題 .. ...

Thanks法師傅:
A/ 我現在都用緊1.10.0只要唔理佢reboot問題都冇事,攪到我頭暈腦脹原來冇問題,法師傅有冇用過台電X98 pro平板set機,唔知好唔好用?
B/ 我部機低飛時會彈下彈下,向前就好啲,我跟下你方法set下先,不會下下要放完返屋企set冇平板真係唔方便。
edmondyp 發表於 2015-12-6 02:06:55 | 顯示全部樓層
我買了台電X98 pro平板,係可以用otg 線 set clean fight, micro OSD, and GPS,好唔好用,就見人見志啦
Vickyjim007 發表於 2015-12-6 15:40:59 來自手機 | 顯示全部樓層
見好多C hing 用 naze 32 ,是否好d
Vickyjim007 發表於 2015-12-6 15:43:21 來自手機 | 顯示全部樓層
好過cc3d
jeffmohk 發表於 2015-12-6 19:51:01 | 顯示全部樓層
SP Racing F3 比Naze32 有更好反應, 我已經轉晒D機用。
skyhawk 發表於 2015-12-7 09:39:51 | 顯示全部樓層
 樓主| bensoncfmak 發表於 2015-12-11 07:13:28 | 顯示全部樓層

係好啲,多嘢玩啲