RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: wingk960
收起左側

4000蚊買左e set野.有d唔明.請教大家

ckcgary 發表於 2015-10-6 13:46:20 | 顯示全部樓層
wingk960 發表於 2015-10-6 13:07
係佢地實在太忙.舖又細..都唔係好得閒招呼你.

同埋順便想問下咁多C兄.

你去上面講嗰間都唔會平得去邊,個電變好似仲賣得貴過你.........
你架車諗住點玩?當慢爬定快車?會玩水?你都只係覺買咗電變,無謂換住,想大扭力就買個慢摩打,大 T 數嘅,你個電變防水嘅,買番個有刷摩打玩住先,有刷摩打唔怕水,玩完吹番乾就得。
跟車有白豬?可以用住先,睇下有咩唔夠,玩慢 + 大扭可以睇下啲 35T/45T/60T...............
DLAM 發表於 2015-10-6 13:51:19 | 顯示全部樓層
$4000真係有啲貴.......
 樓主| wingk960 發表於 2015-10-6 14:32:53 | 顯示全部樓層
DLAM 發表於 2015-10-6 13:51
$4000真係有啲貴.......

有兩個好靚既接收架.
邊方面貴左呀.等我下次再小心D
 樓主| wingk960 發表於 2015-10-6 14:43:16 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2015-10-6 13:46
你去上面講嗰間都唔會平得去邊,個電變好似仲賣得貴過你.........
你架車諗住點玩?當慢爬定快車?會玩水 ...

我想玩慢行.想買大腳個D又唔知買咩.但我出到KWS,佢地太忙.問一句就唔講.
咁我死死氣入屯門買.是但執D就算,車我可以換.所以我唔重要.但控我想買好D,先買E個..
貴小小就算喇.
候先係元朗.買套6百幾冇刷...個老細叫我唔駛買ED玩.
你剛玩買個雙星24T喇. 190蚊. 同埋6百幾個款.裝唔到我架車防水盒入面. 叫我唔好買.
我問佢有冇油壓..我又買一套..310蚊.
應該都冇乜野買了.
爭舊電..元朗個老細又話耍換插..我話再諗下先.

ckcgary 發表於 2015-10-6 16:10:17 | 顯示全部樓層
wingk960 發表於 2015-10-6 14:43
我想玩慢行.想買大腳個D又唔知買咩.但我出到KWS,佢地太忙.問一句就唔講.
咁我死死氣入屯門買.是但執D就算, ...

電用 Lipo 就放便啲,差得快啲,換插好簡單啫,摩打要 24T 不如用番白豬(跟車有就唔使買),反正唔使快,想快啲可以用黑豬($60),再想大扭力嘅就買大啲 T 數,KWS $150 內有啦。

bsbteam 發表於 2015-10-6 21:38:53 來自手機 | 顯示全部樓層
Kws忘到唔理你應該係極X啦 , 你行遠少少街尾有間置樂,肥佬好nice有問必答,不過價錢貴過其他鋪。不過都平過你去置樂花園買
samtrainjob 發表於 2015-10-17 10:00:34 來自手機 | 顯示全部樓層
樓上ching去屯門邊間?D野齊唔齊,多唔多?
samtrainjob 發表於 2015-10-17 10:05:17 來自手機 | 顯示全部樓層
rc.mark 有無門市??
 樓主| wingk960 發表於 2015-10-17 10:43:25 | 顯示全部樓層
samtrainjob 發表於 2015-10-17 10:00
樓上ching去屯門邊間?D野齊唔齊,多唔多?

屯門得一間燧利寶,上面得一間長頸六.齊唔齊就唔知了.冇要求都有D野買下既.
只計車就見有幾十盒.多數係京商,孖星ED大路野.都有PARTS.控,遙控野賣既.

樓主| wingk960 發表於 2015-10-17 10:44:02 | 顯示全部樓層
samtrainjob 發表於 2015-10-17 10:05
rc.mark 有無門市??

有.你去佢個網址睇喇.係觀塘個邊既.