RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: batcat
打印 上一主題 下一主題
收起左側

非常開箱文,Carisma GT24B 1:24 buggy. (Not Mini Z) 16/9 updated

cc4321 發表於 2015-9-12 09:49:47 | 只看該作者
八舊又玩得過喎,不過最重要都係parts問題,希望淘淘有得賣
Daggerbm 發表於 2015-9-12 11:54:48 | 只看該作者
好詳細,謝謝分享!
 樓主| batcat 發表於 2015-9-12 21:29:01 | 只看該作者
965 發表於 2015-9-9 21:03
Very nice!

Any oil shock Kit for it?

Just saw a mail reply from Carisma, oil damper will be ready for sales very very soon.   
 樓主| batcat 發表於 2015-9-12 21:44:34 | 只看該作者
cc4321 發表於 2015-9-12 09:49
八舊又玩得過喎,不過最重要都係parts問題,希望淘淘有得賣

Parts 可以問問食粥。
藤井樹 發表於 2015-9-15 20:20:57 | 只看該作者
想問下依架車飛唔飛得?定只可當平路buggy?
 樓主| batcat 發表於 2015-9-15 23:14:35 | 只看該作者
藤井樹 發表於 2015-9-15 20:20
想問下依架車飛唔飛得?定只可當平路buggy?

師兄,你指飛吾飛得係咪指Rally?  mini Z buggy可以做乜,佢都可以做乜,但係作為一個細比例嘅模型車,佢嘅越野能力大家都相信係有限制,粒石仔大粒啲都有壓力。  但若然你放響公司,又或者屋企,或者樓下公園波地,一般石屎地,就算行3.7v佢絕對可以比到一個好理想嘅速度比你,如果行7.4v 就更爆!
Wayne~~ 發表於 2015-9-16 00:40:13 | 只看該作者
有片睇嗎 C 兄
貓仙人 發表於 2015-9-16 04:54:56 | 只看該作者
batcat 發表於 2015-9-15 23:14
師兄,你指飛吾飛得係咪指Rally?  mini Z buggy可以做乜,佢都可以做乜,但係作為一個細比例嘅模型車,佢 ...

我諗佢話飛唔飛得係講飛jump。。。。
藤井樹 發表於 2015-9-16 12:06:34 | 只看該作者
貓仙人 發表於 2015-9-16 04:54

YES!小弟新手咩都唔識,只有偉力A959,我係想問佢飛下坡,JUMP下~~得唔得?同埋想問佢電原裝1S電玩到幾耐左右?THX!
 樓主| batcat 發表於 2015-9-16 16:17:32 | 只看該作者

Hi C-Hing,

My Video is not finished yet... however, here have a good stuff from US's GT24B with 7.4V

https://www.youtube.com/watch?v=ZBFgievje2I

樓主| batcat 發表於 2015-9-16 16:18:06 | 只看該作者
貓仙人 發表於 2015-9-16 04:54

O..IC thanks C-hing to point it out.
 樓主| batcat 發表於 2015-9-16 16:21:21 | 只看該作者
藤井樹 發表於 2015-9-16 12:06
YES!小弟新手咩都唔識,只有偉力A959,我係想問佢飛下坡,JUMP下~~得唔得?同埋想問佢電原裝1S電玩到幾耐左右 ...

According to my experience,  

1S, 3.7V can run for 10-15 min with standard 8000KV motor.
   2S,  7.4V can run for 10 min with 8000KV.  

Here is some refer waht I found from U Tube for GT24B in door jumping..  Hope this help.
https://www.youtube.com/watch?v=ETR9wweDnc4
https://www.youtube.com/watch?v=rGAyEQMckbA

藤井樹 發表於 2015-9-16 16:52:46 | 只看該作者
唔該師兄,比想像中快同飛得!如果1s可以玩15分鐘,買多2舊電帶出街加個尿袋
 樓主| batcat 發表於 2015-9-16 17:05:01 | 只看該作者
藤井樹 發表於 2015-9-16 16:52
唔該師兄,比想像中快同飛得!如果1s可以玩15分鐘,買多2舊電帶出街加個尿袋 ...

Yes, that's my way to play with my son.  I got 2 GT24B.  Happy time as always with my 24B.

Wayne~~ 發表於 2015-9-16 19:58:49 | 只看該作者
batcat 發表於 2015-9-16 16:17
Hi C-Hing,

My Video is not finished yet... however, here have a good stuff from US's GT24B with 7 ...

唔該師兄..7.4 V 好狂野
zkoalas2 發表於 2015-9-17 08:02:44 來自手機 | 只看該作者
我昨天都入咗,無介紹錯,性價比超高!
JKC710 發表於 2015-9-17 12:16:54 | 只看該作者
呢架BUGGY會唔會裝到京商COMIC RACER殼柱同殼, 係就當平路車玩都抵.

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| batcat 發表於 2015-9-17 21:16:20 | 只看該作者
zkoalas2 發表於 2015-9-17 08:02
我昨天都入咗,無介紹錯,性價比超高!

同志,恭喜,恭喜,
 樓主| batcat 發表於 2015-9-17 21:25:40 | 只看該作者
JKC710 發表於 2015-9-17 12:16
呢架BUGGY會唔會裝到京商COMIC RACER殼柱同殼, 係就當平路車玩都抵.

Good  idea 喎師兄,介時又多個玩法,單睇spec,ok 噃⋯⋯期待師兄出post。

mos-leung 發表於 2015-9-21 18:34:18 | 只看該作者
可以用其他發射機嗎?