RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2992|回復: 18
收起左側

Pro-Line PRO-2 1/10 EP 2WD Short Course Buggy

raymondle 發表於 2015-7-28 19:56:59 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

有師兄玩依架嗎評價如何?邊款電變摩打適合?thanks
http://prolineracing.com/pro-2-buggy

Chungyin3610 發表於 2015-7-28 23:30:41 來自手機 | 顯示全部樓層
ok...不過要去amain訂parts
聶風 發表於 2015-7-29 08:57:00 | 顯示全部樓層
架車好像真諗過買,但HK無PARTS
Mahosing 發表於 2015-7-29 10:20:18 | 顯示全部樓層
 樓主| raymondle 發表於 2015-7-29 10:30:23 | 顯示全部樓層
這類buggy應該用邊種電子ESC,Motor比較合適呢?
yuenchitat 發表於 2015-7-29 11:11:47 | 顯示全部樓層
當佢係rwd sc 果類車呱
Mahosing 發表於 2015-7-29 11:58:34 | 顯示全部樓層
SC10 行到2-3S 嗰D應該可以...行幾多mm摩打針就唔知啦...我估說明書應該有講
 樓主| raymondle 發表於 2015-7-29 12:11:27 | 顯示全部樓層
謝謝各位意見,已經訂了
andynax1 發表於 2015-7-29 13:50:16 | 顯示全部樓層

For Short Course Motor and Waterproof ESC, the motor KV range we use always 2200KV - 4600KV and the ESC current is >80A
e.g Castle Mamba Max pro or NOVAK Crusher series
george519 發表於 2015-7-29 13:52:27 | 顯示全部樓層
呢架我有。好正。
 樓主| raymondle 發表於 2015-7-29 14:50:19 | 顯示全部樓層
SCT PRO 4000KV合這車嗎?
聶風 發表於 2015-7-30 08:48:43 | 顯示全部樓層
Mahosing 發表於 2015-7-29 11:58
SC10 行到2-3S 嗰D應該可以...行幾多mm摩打針就唔知啦...我估說明書應該有講

佢無跟摩打齒,大減係48pitch,請問應該用幾多T摩打齒?
comsenz 發表於 2015-7-30 09:57:45 | 顯示全部樓層
SC車用的ESC 120A起啦
andynax1 發表於 2015-7-30 09:58:10 | 顯示全部樓層
raymondle 發表於 2015-7-29 14:50
SCT PRO 4000KV合這車嗎?

Hobbywing XERUN ?
http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=271

This OK, but for me, I would choice 3400KV
Mahosing 發表於 2015-7-30 11:50:14 | 顯示全部樓層
聶風 發表於 2015-7-30 08:48
佢無跟摩打齒,大減係48pitch,請問應該用幾多T摩打齒?

說明書應該有齒比推薦,
48P係講齒的大小,T係一個齒輪的齒數目,你數返大減幾多去計,
你想起圍快,摩打齒pinion gear用小數目T,極速會低d,反之亦然。

andynax1 發表於 2015-7-30 15:24:26 | 顯示全部樓層
以Traxxas來講, 係54/13 ~=4倍齒比
comsenz 發表於 2015-7-30 19:15:23 | 顯示全部樓層
用過好盈SC果D摩打後,traxxas果D就不會再用了
comsenz 發表於 2015-7-30 19:39:28 | 顯示全部樓層
其實是用其他牌子摩打也如此的,因為RTR跟來的太差勁了
comsenz 發表於 2015-7-30 19:42:26 | 顯示全部樓層
原裝traxxas個ESC保護低電壓功能太小D電比較易漲,我感覺上是這樣