RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2281|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Tekin RX8 定 LRP ix8 v2好

benz1625 發表於 2015-6-20 22:33:38 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想幫架8仔換電變,知道tekin多人用,但我無用android機要set野唔方便,LRP㩒制就搞得掂但唔多人用,有冇師兄有用過呢兩隻俾下意見Thanks!
ralphli 發表於 2015-6-20 23:12:47 | 只看該作者
Best Choice RX8
 樓主| benz1625 發表於 2015-6-21 00:39:58 來自手機 | 只看該作者

如果唔用Hotwire係咪好多野都set唔到,㩒制係咪只set到好基本野呢?唔想因為用佢方便set野要專登買部Android機
965 發表於 2015-6-21 00:44:49 | 只看該作者
Buy Hotwire as well la... Worth to!

Activ 8.2 should be awesome ESC as well, the v1 are so damn good and smooth, now V2 with HV 7A bec, should be a killer esc!  (Can do on site programming, quite easy)
 樓主| benz1625 發表於 2015-6-21 01:28:24 | 只看該作者
965 發表於 2015-6-21 00:44
Buy Hotwire as well la... Worth to!

Activ 8.2 should be awesome ESC as well, the v1 are so damn goo ...

師兄想問有咩功能無Hotwire 係program唔到呢?因為我想係設定簡單化。見ix8 v2係設定上比RX8方便。但就唔見人用,想知兩者操控線性上邊隻較好
0433351410 發表於 2015-6-21 02:43:40 來自手機 | 只看該作者

lrp線性好好多,但rx8就好好力、好爆。有D jump (兩連 ro 三連jump)lrp飛唔過或要行最外線先飛得過
Rx8就一定飛到,但lrp係出灣同入彎就準好多
ralphli 發表於 2015-6-21 09:22:50 | 只看該作者
玩buggy8仔差不多全部用RX8
 樓主| benz1625 發表於 2015-6-21 17:09:07 來自手機 | 只看該作者
0433351410 發表於 2015-6-21 02:43
lrp線性好好多,但rx8就好好力、好爆。有D jump (兩連 ro 三連jump)lrp飛唔過或要行最外線先飛得過
Rx8就一 ...

主要係倉玩多,LRP可能無咁適合嗎?
stevensh 發表於 2015-6-21 17:42:51 來自手機 | 只看該作者
多人用RX8主要係品牌效應.....我用幾佰蚊既150A Hobbyking 電變咪同佢地用RX8既圈速差唔多.技術比器材更重要!