RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1725|回復: 11
收起左側

DJI P2 圖傳MON未有畫像問題

cs1 發表於 2015-5-23 21:13:07 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

本人新手加圖傳在 , DJI PHANTOM 2 , IOSD MINI / TS832 , H3-3D  加 GOPRO HERO 3 白版 , 對頻完成岀現整齊數據 .

但未有畫像 <<<<  

請師門指教小弟應如何處理解困 .

先在此感謝 , 謝謝
 樓主| cs1 發表於 2015-5-23 21:18:23 | 顯示全部樓層
補充 :  圖傳MON 7 寸是 SHARP VISION QJ .

對頻完成有數據 ( 無影像 )
438157 發表於 2015-5-23 22:31:08 | 顯示全部樓層
要先開相機....試試
 樓主| cs1 發表於 2015-5-23 22:45:13 | 顯示全部樓層
438157 發表於 2015-5-23 22:31
要先開相機....試試

ok ! 試下先.

謝謝
 樓主| cs1 發表於 2015-5-23 23:00:21 | 顯示全部樓層
開咗 GOPRO 3 選入相機才開 DJI P2 , 但冇畫影 , 雲台HDMI MINI有供電比 GOPRO 3 動作
 樓主| cs1 發表於 2015-5-24 00:42:28 | 顯示全部樓層

請高人指敎小弟 , 謝謝
 樓主| cs1 發表於 2015-5-24 12:06:19 | 顯示全部樓層

補充 : 上個月中有改多一組 SJCAM 4000 USB 線接  , 因接線硬小小 , 有果凍紋而迫於無耐 .

直接找到行貨 GOPRO HERO 3 , 現時有數據但找不到冇 ( 影像 ) 原因 .
 樓主| cs1 發表於 2015-5-24 12:15:21 | 顯示全部樓層

有冇師兄願意從旁協助收費處理可 PM 小弟 , 設置開啟影像?

感激 !
 樓主| cs1 發表於 2015-5-25 09:09:57 | 顯示全部樓層
 樓主| cs1 發表於 2015-5-25 09:14:33 | 顯示全部樓層

求人終須求己 , 解藥到  !! 可能要拆機找黃色 VIDEO 線重新接回原位 , 可能要切走 SJCAM 4000 LINE .

https://www.youtube.com/watch?v=GCZAN51mJOE
 樓主| cs1 發表於 2015-5-25 09:19:28 | 顯示全部樓層

之前比咗二間不同店師父代安裝 , 都係半桶水 , 今次靠靠自己 !!!!!!
 樓主| cs1 發表於 2015-5-25 11:49:56 | 顯示全部樓層

搞咗成個上午,拆走 SJ4000 錯唔接線 , (硬線) 影像及數據齊全 , 現在要考濾有小許橫紋果凍 .