RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2131|回復: 8
收起左側

各位師兄,求教使用set車架/工具要點及心德!

正苦雜工 發表於 2015-3-29 10:37:15 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄,求教使用set車架/工具要點及心德!謝謝
Allan007 發表於 2015-3-29 16:41:03 | 顯示全部樓層
邊方面問題?
 樓主| 正苦雜工 發表於 2015-3-29 18:09:56 | 顯示全部樓層
是這樣的, 其實我想知正確既使用方法, 因為我SET完行左轉, 再度又唔係之前SETTING既數...謝謝你
Allan007 發表於 2015-3-29 19:09:33 | 顯示全部樓層
正苦雜工 發表於 2015-3-29 18:09
是這樣的, 其實我想知正確既使用方法, 因為我SET完行左轉, 再度又唔係之前SETTING既數...謝謝你 ...

你部係咩車同埋用咩工具?
 樓主| 正苦雜工 發表於 2015-3-29 19:45:26 | 顯示全部樓層
我用VM2, SET車用YR set, 前out2度, 後in2度, camber前4後2,
波板糖 發表於 2015-3-29 23:22:22 | 顯示全部樓層
今日見到有架螢光橙VM 2 喺天水圍出現過,是否你?
波板糖 發表於 2015-3-29 23:29:38 | 顯示全部樓層
其實set 車架只係用嚟參考數據,盡量set 到平衡,淨係每次裝拆,郁動過粒六角Adapter 都可以相差0.5 度,仲有唔同牌子都有出入,留意喇!
ckcgary 發表於 2015-3-29 23:44:58 | 顯示全部樓層
其實架車行完都有機會走數......
 樓主| 正苦雜工 發表於 2015-3-30 01:46:20 來自手機 | 顯示全部樓層
係呀,今日玩左陣頂唔住呀!前一日仲好好飛,setting之後就了到冇朋友