RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3311|回復: 12
收起左側

TRF101 Carbon Front Suspension Set

ivan仔 發表於 2015-3-2 14:44:09 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新出TRF101 Carbon Front Suspension Set, 上下都用炭板, 金屬件同101W不同, 這套金屬件, 頭碼外形同101W的一樣, 不過今次個碼多左一個鑼絲位for裝返101跟車的上炭板, 金屬SERVO座都一樣, 多左一個鑼絲位比大家用返跟車的上炭板, 安裝上同101W差唔多, 不過轉各杯上下的波子同101W不同, 這套是用4粒圓形波子, 101W上面用半圓的(唔見左唔知點買返), 我裝好左跟原裝SETTING, 今個星期六或日去JV/ACO試下有咩感覺先.
ICY 發表於 2015-3-2 16:11:00 | 顯示全部樓層
嘩ching入咁多set.....
 樓主| ivan仔 發表於 2015-3-2 16:15:09 | 顯示全部樓層
$600左右一套, 一共買左六套,4套自己要(兩架101/兩架101W), 2套幫朋友買的
hsukoonyuen 發表於 2015-3-2 20:40:40 | 顯示全部樓層
is it the same as the one comes with TRF101 ?
 樓主| ivan仔 發表於 2015-3-2 22:10:59 | 顯示全部樓層
hsukoonyuen 發表於 2015-3-2 20:40
is it the same as the one comes with TRF101 ?

張相其實已經好清楚, 上下都係Carbon, 原裝TRF101 上脾係Carbon,下脾係膠.
 樓主| ivan仔 發表於 2015-3-2 22:12:45 | 顯示全部樓層
http://www.stellamodels.com.hk/4 ... pension-p-8861.html
我在這裡買的, 服務又好, 價錢公道
hsukoonyuen 發表於 2015-3-2 22:40:39 | 顯示全部樓層
i brought stuff from stella too, good and fast delivery
LeoChan 發表於 2015-3-4 15:49:52 | 顯示全部樓層
ivan仔 發表於 2015-3-2 16:15
$600左右一套, 一共買左六套,4套自己要(兩架101/兩架101W), 2套幫朋友買的

$5xx only !
fujiwave 發表於 2015-3-4 15:55:51 來自手機 | 顯示全部樓層
請問F104合用嗎?
jj2006 發表於 2015-3-4 23:18:07 來自手機 | 顯示全部樓層
想問下輪距有無得調?是否窄擔?
 樓主| ivan仔 發表於 2015-3-5 11:34:52 | 顯示全部樓層
jj2006 發表於 2015-3-4 23:18
想問下輪距有無得調?是否窄擔?

E套係窄陣的, 101W裝左會變窄陣
jj2006 發表於 2015-3-5 11:44:53 來自手機 | 顯示全部樓層
ivan仔 發表於 2015-3-5 11:34
E套係窄陣的, 101W裝左會變窄陣

噢,thx
sean2013 發表於 2015-3-5 13:31:05 | 顯示全部樓層
媽星在日本有無上市?股價幾多?咁識揾米路