RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3411|回復: 13
收起左側

小弟仲想問HSP油車

cheebye 發表於 2015-1-30 01:39:15 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有冇人玩過????
我係淘寶見個價實在太吸引
對一個初學者,係唔係應該買架平平地粗下車會好D???
望咁多位師兄比D意見
iouand 發表於 2015-1-30 17:37:30 | 顯示全部樓層

我覺得車冇分新老手,只係睇銀包乾唔乾我就未玩過hsp,但應該唔會硬淨,單獨放下狗我估ok
樓主想玩咩車?
ckcgary 發表於 2015-1-31 05:57:18 | 顯示全部樓層
一千蚊左右已經反映到部份質數,膠件虛位較參差,調較會考啲功夫......要留意佢係用短軸機,換引擎時就要留意下,選擇都會少啲......有一個好處就係零件好平,但只有淘寶有......
 樓主| cheebye 發表於 2015-1-31 07:25:39 | 顯示全部樓層
iouand 發表於 2015-1-30 17:37
我覺得車冇分新老手,只係睇銀包乾唔乾我就未玩過hsp,但應該唔會硬淨,單獨放下狗我估ok
樓主想玩咩車?
...

睇中左佢部1/16油車5百幾人仔就玩得
 樓主| cheebye 發表於 2015-1-31 07:35:28 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2015-1-31 05:57
一千蚊左右已經反映到部份質數,膠件虛位較參差,調較會考啲功夫......要留意佢係用短軸機,換引擎時就要留 ...

我都明白一分錢就一分貨, 調較方面.....好老實我係白紙一張, 咩都唔識, 所以先會想買HSP, 貪佢夠平, 撞散都唔會肉赤~
師兄咩叫短軸機呀???
有短咁姐係有長喇??? 好處同壞處係咩????
ate 發表於 2015-1-31 07:50:42 來自手機 | 顯示全部樓層
新手更加唔好買,比較難攪,怕你好快放棄
ckcgary 發表於 2015-1-31 09:58:29 | 顯示全部樓層
cheebye 發表於 2015-1-31 07:35
我都明白一分錢就一分貨, 調較方面.....好老實我係白紙一張, 咩都唔識, 所以先會想買HSP, 貪佢夠平, 撞散 ...

長軸係主流,新手唔好玩 1/16 喇,啲嘢仲偏門,不如考慮番 1/10,好似 Kyosho FW-06 呢啲......
iouand 發表於 2015-1-31 16:59:10 | 顯示全部樓層
cheebye 發表於 2015-1-31 07:25
睇中左佢部1/16油車5百幾人仔就玩得

唔好,玩1/10啦
 樓主| cheebye 發表於 2015-2-2 20:37:14 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2015-1-31 09:58
長軸係主流,新手唔好玩 1/16 喇,啲嘢仲偏門,不如考慮番 1/10,好似 Kyosho FW-06 呢啲......
...

THX 師兄
我終於買左FW-06喇!, 但唔識溫個引擎~
hktchim 發表於 2015-2-12 16:32:18 | 顯示全部樓層
HSP油車我有,講真粗玩都OK(唔撞)。
轉電撻不知幾輕鬆,有時直接用水洗車
ckcgary 發表於 2015-2-12 18:54:22 | 顯示全部樓層
hktchim 發表於 2015-2-12 16:32
HSP油車我有,講真粗玩都OK(唔撞)。
轉電撻不知幾輕鬆,有時直接用水洗車

都撞得下嘅......parts 平......
zero99 發表於 2015-2-12 19:16:52 | 顯示全部樓層
cheebye 發表於 2015-2-2 20:37
THX 師兄
我終於買左FW-06喇!, 但唔識溫個引擎~

買左幾錢呀????
 樓主| cheebye 發表於 2015-2-12 23:54:37 | 顯示全部樓層
$1950
erikism 發表於 2015-2-13 17:00:19 | 顯示全部樓層
HSP D車真係買佐返來, 本來有興趣都比佢玩到你無興趣....