RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ccc2a25
收起左側

將軍澳單車館人工湖放船

taiming2 發表於 2015-2-3 20:36:29 | 顯示全部樓層
ccc2a25 發表於 2015-2-3 20:20
查看宝贝:直流电机调速器 微型PWM 6V12V24V通用 3A 小型 塑料外壳 http://tb.cn/kkbn2Jy,這是我最新在淘寶 ...

等待師兄的測試佈告,到時我們又有嘢學啦
nteast 發表於 2015-2-5 21:18:44 | 顯示全部樓層
話題喺人工湖變咗改船
 樓主| ccc2a25 發表於 2015-2-7 10:38:14 來自手機 | 顯示全部樓層
nteast 發表於 2015-2-5 21:18
話題喺人工湖變咗改船

要在1個比人改得,1吋至2吋的淺水湖行走,時速達20至30海哩又能運作正常,對船仔黎溝,以經是很不容易,要有很好的装備及维修,智能達到湖中暢遊,最新1批零件及後備零件,要用集運需時才到達,到時加倍有空閑時間,船仔會全力以赴做到最好,在人工湖上暢遊。
cyt2011 發表於 2015-2-7 11:21:19 來自手機 | 顯示全部樓層
其实呢架小噴噴既動力係用水泵定行車葉?
 樓主| ccc2a25 發表於 2015-2-7 19:22:51 來自手機 | 顯示全部樓層
其实呢架小噴噴既動力係用特定車葉,给水同噴射水,小噴噴的噴筒是會入水的,因为2.3軸轉動時會有空位,其它船的軸都會入水,好多人都唔識搞,其實在小噴筒只定軸位加雪油就可解決問題,1取出車葉在相中軸位用1.6m鑽咀鑽通,2用2.2鑽咀鑽约小小或壹半,不要鑽通,3用自己整的針筒加雪油就可以防水了,現在我的小噴噴行走是無入水的。
 樓主| ccc2a25 發表於 2015-2-13 09:52:02 來自手機 | 顯示全部樓層
(直流电机调速器 微型PWM 6V12V24V通用 3A 小型 塑料外壳)這個调速器真的幫到手,可以不同型号麽打,水泵裝得落,就可以張磁力水泵麽打,只定轉數了,這J-5000水泵可加裝任何牌子無刷2045水冷套做水冷,但要先加壹(天目牌)查看宝贝:批发正品天目硅酮导热硅胶 密封胶 绝缘胶/密封胶 耐高温散热胶 http://tb.cn/MblZAIy    它是:室温固化硅橡胶(會硬)是用作防水防生銹及散熱,這水泵加無刷水冷套最好的配搭。
 樓主| ccc2a25 發表於 2015-2-14 20:56:14 來自手機 | 顯示全部樓層
任何牌子無刷2445水冷套做水冷
cyt2011 發表於 2015-2-15 23:45:47 來自手機 | 顯示全部樓層
其实放架FT007或WL911落人工湖,玩唔玩到?
f6f 發表於 2015-2-16 09:04:09 | 顯示全部樓層
cyt2011 發表於 2015-2-15 23:45
其实放架FT007或WL911落人工湖,玩唔玩到?

個池已經比擋人處放低左水位, 現在水面至石仔面水位大約只有一寸左右, 我估計只有氣剪船, 小噴噴及趙澤船外, 其他船都免問........
skyhawk 發表於 2015-2-16 13:51:15 | 顯示全部樓層
f6f 發表於 2015-2-16 09:04
個池已經比擋人處放低左水位, 現在水面至石仔面水位大約只有一寸左右, 我估計只有氣剪船, 小噴噴及趙澤船 ...

我唔放船, 但睇到你地經歷真係火到來..  佢地有種咪叫康文總部改例啦..   阿公都話無標示唔比玩就等於玩得

班康文正途趕唔到人, 就出埋D奸招..   

放船又無犯法, 健康活動,   我覺得各位要反抗, 點可以比班狗管亂來..  要玩大佢

咪每一訂一隻汽墊船玩下啦, 再唔係咁淺水, 搞個慢爬車日入來支援下各船友

python 發表於 2015-2-16 17:00:37 來自手機 | 顯示全部樓層
揸坦克落人工湖打水戰
 樓主| ccc2a25 發表於 2015-2-18 18:28:47 來自手機 | 顯示全部樓層
小噴喷因為要改裝水泵,加水冷套以完成,到時開戰,一定水力足
 樓主| ccc2a25 發表於 2015-2-18 18:53:57 來自手機 | 顯示全部樓層
因水浇,石春多,有一定難度,夠刺激緊張,人工湖打水戰不是鹿死誰手。
Annie268 發表於 2015-2-19 01:02:19 來自手機 | 顯示全部樓層
正呀……
 樓主| ccc2a25 發表於 2015-2-28 14:08:52 來自手機 | 顯示全部樓層
今天2月28曰10:30分,帶同一家大细11隻船仔,到人工湖暢遊,水很小,只有行噴筒船及小船可以下水,期間無人騷擾防船  …… 正呀。
zeda 發表於 2015-2-28 14:16:34 | 顯示全部樓層
Good.  So many ships.
kimihotin 發表於 2015-3-3 10:49:31 | 顯示全部樓層
ccc2a25 發表於 2015-2-18 18:28
小噴喷因為要改裝水泵,加水冷套以完成,到時開戰,一定水力足

1/350 戰艦可以嗎?
 樓主| ccc2a25 發表於 2015-3-3 11:09:03 來自手機 | 顯示全部樓層
幾時開戰约好時間,3月8.9.14.曰都可以的,小喷喷超高速20至30海里,火力射程2至3米,你頂得住嗎?
 樓主| ccc2a25 發表於 2015-3-3 11:16:17 來自手機 | 顯示全部樓層
人工湖,水小,石春多,行船都有不小問題,你解決到嗎?
asaq-wong 發表於 2015-3-12 08:30:49 | 顯示全部樓層
請問宜家個池係咪仲放得船仔?有冇一兩吋水深?我諗住黎放沼澤船…