RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4478|回復: 8
收起左側

小心賣家lam_po2人稱亞DEE,常出沒MINI Z 場AND JV

dick8746 發表於 2014-12-17 18:09:18 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
交易時間9月14日,問題交易係MINI Z MR03 XPOWER MRX 和 MA020改VE 全改,賣家是lam_po2.自稱dee,有時會同個仔去車場玩車.佢多數賣野都會打住,代友出售,如:代友SELL MINI-Z Xpower MRX」.入正題,1:交收時沒看清楚MA020原來是015,和不是VE,2:欠一個MR03 SV SHELL.第二日打比佢,就講好左~比返個SV SHELL我和退回$350元就算~但佢一拖再拖~比ACC佢入數又扮野入錯NUMBER.到現在12月中了,不回應,都沒有開電話了~WHATSAPP又唔開~~所以我覺得披編了~大家真係要小心呢個人~~我留意到佢可能有多個ACCOUNT~~全部都係代友出售~完成交易後立即改SOLD 4個字~~等你死無對正~
C.M.YAN 發表於 2014-12-18 16:32:16 | 顯示全部樓層
做人咁唔老實正pk
kay1926 發表於 2014-12-19 16:55:48 來自手機 | 顯示全部樓層
350蚊,比去個仔睇E生
 樓主| dick8746 發表於 2014-12-19 17:45:52 | 顯示全部樓層
幾百蚊都走~所以我都費事追~公告天下好過~反正RC 圈子有幾大呢~山水有相逢
tttttoy 發表於 2014-12-19 17:56:22 來自手機 | 顯示全部樓層
正一pk, 一定有報應,依家未報,時晨未到,實有報應,我建議可向版主投訴或報警跟進,杜絕此類人渣。
lam_po2 發表於 2015-1-20 11:43:50 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄,睇到你個post, 回覆番件事,我係工房只有呢個account, 亦用超過十年,幾乎9成都係賣野post, 咁多年來只係登過3幾次代友sell..., 而你先前所話交收有問題,係我代車友登上去,當時我見大家都係車友,代post 上去冇所謂,舉手之勞,之後我見到好似發生問題,我已經唔再代post,所以希望你取消針對lam_po2 呢個字改一改。對你有不便,我講聲唔好意思先, thx
 樓主| dick8746 發表於 2015-4-21 17:08:39 | 顯示全部樓層
代post唔代表呢個交易冇問題,你幫人登得都有責任交代呢單交易,如果個個都話"代友SELL"就乜問題都唔關佢事,我賣白粉都係代友出售啦~但因為你都有可能比朋友害,和都十分有禮(PM我),基本上我唔會追究你,但你朋友為左小小錢出買人格~我攪緊佢~叫佢走遠小小CTMMSRCPJV!!
minglo909 發表於 2019-2-28 00:40:34 來自手機 | 顯示全部樓層
代友出货也要付责任
minglo909 發表於 2019-2-28 00:41:32 來自手機 | 顯示全部樓層
叫你的友人回水