RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: sum306gti
打印 上一主題 下一主題
收起左側

HKMMC 2014-11-16 城門水塘

skyhawk 發表於 2014-11-17 14:00:46 | 只看該作者
哇, 咁勁..  SCX 個接收盒其實潛水應該會入水,   咁係唔係用氣球大法做埋防水先好去潛水?

潛完水點防止生锈?
法修 發表於 2014-11-17 14:42:28 來自手機 | 只看該作者
琴日好好玩正,不過要再整返車頂燈先得
ricksonchow 發表於 2014-11-17 15:48:14 | 只看該作者
skyhawk 發表於 2014-11-17 14:00
哇, 咁勁..  SCX 個接收盒其實潛水應該會入水,   咁係唔係用氣球大法做埋防水先好去潛水?

潛完水點防止生 ...

原裝係會入水的, 我個接收盒邊同入線位用硅膠封好, 而玩完水返去到去清潔完我放響抽濕機上面抽干, 另外車軸BEARING 我都換返做杯士
skyhawk 發表於 2014-11-18 10:21:12 | 只看該作者
ricksonchow 發表於 2014-11-17 15:48
原裝係會入水的, 我個接收盒邊同入線位用硅膠封好, 而玩完水返去到去清潔完我放響抽濕機上面抽干, 另外車 ...

THX, 我而家用氣球入個接收.. 但未SET好晒架車, 所以無封接收盒, 搵日落水試下.

本來我都想學你轉杯士, 但見D bearing咁靚仔, 用住先, 等佢地生咗锈先轉杯士.
ricksonchow 發表於 2014-11-18 10:47:51 | 只看該作者
skyhawk 發表於 2014-11-18 10:21
THX, 我而家用氣球入個接收.. 但未SET好晒架車, 所以無封接收盒, 搵日落水試下.

本來我都想學你轉杯士,  ...

氣球都可以, 不過入線位要小心處理, 有人會響入線位落玻璃膠,  bearing 都可以, 係我地KEEP 住玩泥玩水先轉BUSHING, 你玩兩三次之後可以拆出黎睇一睇BEARING有冇食死
Annie268 發表於 2014-11-19 11:45:36 來自手機 | 只看該作者
So good good....