RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: mimimo
打印 上一主題 下一主題
收起左側

人人毒我, 我毒人人

樓主| mimimo 發表於 2014-11-10 22:56:25 來自手機 | 只看該作者

自已感覺由buggy/comic racer上手漂慣左, buggy重量大D動力細D,  操控要慢兩拍車先有動作俾你Awd ve 車輕動力太大, 操控係即時反映出來, 易漂好多. ps 未拉多過半雞

只選一部唔會出街, 地方有限, 要靈活操控....buggy or awd 都係awd
不過係有刷.  相信夠玩了
jr-rc1988 發表於 2014-11-10 23:16:11 | 只看該作者
mimimo 發表於 2014-11-10 22:56
自已感覺由buggy/comic racer上手漂慣左, buggy重量大D動力細D,  操控要慢兩拍車先有動作俾你Awd ve 車輕動 ...

有刷已夠玩? 是否無刷動力過大而較難操控作漂移?
 樓主| mimimo 發表於 2014-11-10 23:33:59 | 只看該作者
jr-rc1988 發表於 2014-11-10 23:16
有刷已夠玩? 是否無刷動力過大而較難操控作漂移?

對於我的玩法係用唔晒, kt18全程用1/5 - 1/3油門玩到無電車速太高,控到亦唔太難漂,但唔係我鐘意的動態

ZeroKwok 發表於 2014-11-11 12:47:47 來自手機 | 只看該作者
正喎
gyhk2014 發表於 2014-11-12 00:07:55 | 只看該作者
mimimo 發表於 2014-11-10 23:33
對於我的玩法係用唔晒, kt18全程用1/5 - 1/3油門玩到無電車速太高,控到亦唔太難漂,但唔係我鐘意的動態
...

請問所指既“唔係您鍾意既動態”是否不夠像真度? 如漂向左時沒有向外微微傾斜.
 樓主| mimimo 發表於 2014-11-12 13:54:41 來自手機 | 只看該作者
原裝020ve setting,換左頭單尾直,国產漂移胎,gp1000电,由原地白鴿轉、車頭軸心打圈、rally式橫西7-8車位都做到,但太好力所以個動作快……我想慢慢沿灣心西出去,油門要好細膩,keep1/4-1/5, kt18無得set. 唯有op自己隻手